De winter bbq: alsmaar populairder in ons koude kikkerlandje waar het nooit hard genoeg sneeuwt om de barbecue uit te doven. Bovendien onwijs gezellig: warm bepakt met een glas glühwein rond de grill staan. Of lekker binnen blijven zitten terwijl iemand anders de bbq in de gaten houdt, daar heb je er ten slotte maar eentje voor nodig. De winter bbq is tevens onwijs leuk als bedrijfsuitje, of als gezellige avond met vrienden.

Welke bbq voor de winter BBQ?

De beste barbecue voor de winter bbq is een kamado zoals The Bastard of de Kamado Joe. Doorsnee barbecues van de goedkopere variant bestaan bijna altijd uit dun materiaal, waardoor deze niet goed de temperatuur vasthouden. Door het hoogwaardig cordieriet keramiek waar de kamado mee is gebouwd blijft warmte uitstekend geïsoleerd en is het eenvoudig om de temperatuur van de barbecue consistent te houden. Wat voor barbecue je uiteindelijk kiest voor je winter bbq, zorg dat het er eentje is met een deksel, anders krijg je niks gaar.

Winter BBQ workshop

Bij Harlem BBQ gaan ze het hele jaar door met leerzame en heerlijke workshops. Tijdens de bbq workshops leer je verschillende wintergerechten bereiden en verschillende kooktechnieken om een kamado zo effectief en veelzijdig mogelijk te gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld de Whole Cow workshop, waarbij een ervaren slager een complete koe meeneemt en uitlegt waar de beste stukken vlees vandaan komen en hoe deze het best bereid kunnen worden. Harlem BBQ organiseert ook speciale kamado bbq workshops, zowel voor beginners als voor experts. De bbq workshop voor beginners biedt inzicht in het gebruik van de kamado, hoe je deze het best kunt aansteken, welke hotuskool je het best kunt gebruiken, etc.. De bbq workshop voor experts is voor echte bbq-fans. Bij deze workshop leer je verschillende geavanceerde kooktechnieken waarmee je echt alles uit je kamado kunt halen. Bijvoorbeeld vlees injecteren, pekelen, reverse sear en old school barbecueën. De bbq workshops van Harlem BBQ zijn zeer geschikt als bedrijfsuitje, of als gezellig avondje met vrienden.

Winter BBQ tips

Een kamado met houtskool werkt vele malen beter dan bijvoorbeeld een gaskachel die kan uitwaaien door een stootje wind. Een winter bbq duurt langer dan in de zomer door de koude lucht buiten de bbq. Je kunt je vlees dus beter iets langer garen, om er zeker van te zijn dat het goed verwarmd is. Een vleesthermometer is daarbij een uitkomst. Je gerecht is sneller klaar als je de klep van de barbecue dicht houdt, zodat er zo min mogelijk warmte ontsnapt.

Voor meer tips en heerlijke recepten voor de winter bbq kun je een kijkje nemen bij onze bbq boeken. Deze staan vol met verschillende kooktechnieken waardoor je je bbq skills naar een hoger niveau tilt: nooit meer een rauw of verbrand stukje vlees! Op een kamado bbq kun je namelijk op veel verschillende manieren eten bereiden en die manieren vallen allemaal te leren. Van beginner tot echte bbq-expert, er is altijd wel iets te leren om nog meer te genieten van je barbecue.

Winter BBQ informatie

Voor meer informatie over welke producten je het best mee kunt nemen naar een winter bbq, neem gerust contact met ons op via 023 2052250 of stuur een mail naar [email protected]