The Bastard precision top 2019

The Bastard precision top 2019 voor large en medium is van stoer onverslijtbaar gietijzer. Ons is bekend dat een aantal stuks van de productie niet precies sluit waardoor The Bastard blijft gloeien. Deze precision tops zijn niet zo precies als het hoort. Wij vinden dit natuurlijk ontzettend vervelend en zullen alles doen om dit op te lossen. Mocht je merken dat jouw The Bastard niet goed dooft, dan kan je hieronder je gegevens achterlaten. Wij nemen dan contact met je op om jou een passende oplossing te bieden. In ieder geval gaan we zorgen dat je The Bastard snel weer op 0 graden is met een goed sluitende dop.

THE Bastard DAISY-Wheel 2018

Het model vóór 2019 werd geleverd met de reguliere topschijf van The Bastard, het daisy-wheel. Gebruik je dit daisy-wheel dan is er geen verdere actie nodig.

Het kan zijn dat The Bastard precision top niet precies is. Het is de bedoeling dat er enige speling is tussen de beide delen, zo is het product ontworpen. Na verloop van tijd wordt de dop in principe zo vet van het gebruik dat er een natuurlijke dichting ontstaat waardoor de precision top precies doet waarvoor hij bedoeld is. Bij enkele stuks is de afstand echter helaas te groot uitgevallen, bij deze modellen is de natuurlijke coating van vet onvoldoende om hem luchtdicht af te sluiten. Mocht dat bij jou het geval zijn of twijfel je of jouw dop wel goed is, meld je dan hier aan en we gaan je contacten voor een oplossing.

Wanneer is de dop niet goed?

Nadat je rond de 150 graden iets hebt bereid moet na het sluiten van de luchttoevoer en de precision top de temperatuur dalen. In het eerste uur zal je een daling van om en nabij 50 graden waarnemen. We hebben onderzoek gedaan met 100% afdichting van de dome (door er een hele dikke prop aluminiumfolie in te stoppen) en hem echt volledig af te sluiten. Deze test wijst uit dat het geheel doven van The Bastard ongeveer 4,5 uur duurt. Het helpt ook door jouw The Bastard dicht te laten.

Let op! Bereid je iets op hoge temperatuur (350 graden) dan kan het doven wat langer duren. 

Om The Bastard te doven sluit je de luchttoevoer onder en de precision top en hou de dome gesloten. Als je de dome te snel opent om te kijken of het vuur al uit is dan breng je weer veel lucht binnen waardoor het vuur kan oplaaien. Het vuur moet dan opnieuw worden gestikt, waardoor het nog enige tijd gaat duren. Hou de dome dus gesloten. Na een bereiding op lage temperatuur (150°C) moet het eerste half uur de temperatuur dalen tot circa 100°C en volledig zijn gedoofd na 4,5 uur.

Als jouw The Bastard op temperatuur blijft dan kan het zijn dat de precision top niet goed sluit. Je zou dan een precision top kunnen hebben die in maat te veel afwijkt. Laat hier je gegevens achter, zodat wij contact met je op kunnen nemen.

Door de kap te verwijderen van het scharnier kom je bij het serienummer.

Op het plaatje op de beugel van het scharnier staat het serienummer.

Het serienummer is een uniek nummer van The Bastard.

Met The Bastard kun je op lage temperatuur iets bereiden, maar ook zinderend heet. Met een volle basket met houtskool en de luchttoevoer en precision top helemaal geopend kan je binnen 20 minuten 350°C bereiken. Omdat The Bastard ook goed de temperatuur kan vasthouden zal de temperatuur daarna niet snel dalen. Plan daarom goed op welke temperaturen je iets wilt bereiden. Begin laag. Stel op tijd de schuiven bij om de luchttoevoer te beperken. Doe dit zo’n 10 graden voordat je de gewenste temperatuur bereikt.

Om eerst pizza’s te bakken op 350°C en daarna een steak te bereiden op 180 graden is geen goed idee, het duurt enige tijd tot de temperatuur is gezakt.

Door like-minded Bastards worden er diverse oplossingen aangedragen om snel The Bastard te kunnen doven. Sommige fraaier dan anderen. Wij zijn ervan overtuigd dat we je zelf de beste oplossing kunnen bieden en we sturen je een goed sluitende dop toe. Deze verwachten wij gefaseerd vanaf maart 2020 tot december 2020 te kunnen uitleveren.