Zeg, ken jij de Massaman?

Van je vrienden moet je het hebben! Vriend Joe Formisano, vertelde ons over de lekkerste curry op open vuur. Proeven is geloven. Hoogste tijd om deze Thaise Massaman Curry plant based én BBQ based te bereiden. Zitten we dubbel on trend.

  • Bereidingstijd: 60
  • Kooktijd: 15
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

-1 theelepel venkelzaad
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel korianderzaad
– 50 gr Sereh
– 1 duim gember
– 8 sjalotten
– 4 tenen knoflook
– 3 kaffir limoenblaadjes
– 30 gr verse koriander
– 1 blik kokosmelk (biologisch 400 ml)
– 250 ml groentebouillon
– 2 theelepels maizena
– 2 laurierblaadjes
– 1 kaneelstokje
– 1/3 bloemkool
– 1 rode paprika
– 3 zoete aardappels
– 150 gr haricots verts
– 4 eetlepels geroosterde pinda’s
– 2 theelepels chilipasta
– 1 eetlepel Tamarinde pasta

FIRE UP THE BASTARD

220° direct

HOW TO COOK

Pre-prep
Vers is altijd beter. Heb je een urban of andere moestuin, kweek je haricot verts, sjalotten, bloemkool, koriander en paprika dan zelf. Je weet sowieso niet
wat je proeft als je iets van een plant plukt. Niet inbegrepen in de bereidingstijd van dit gerecht.
Hak de Sereh (citroengras) in stukken van ca. 1 cm. Snijd de sjalotten, gember, knoflook in fijne stukjes en de bloemkool in kleine roosjes. Pel de zoete aardappel
en snijd deze in blokjes van ongeveer 3 cm. Snijd de haricots verts doormidden en de paprika in blokjes. Kijk eens hoe leuk dat er weer allemaal uitziet.

Plant based is dus echt voor de massaman Some things never change: verwarm je BBQ naar 200 °C direct en rooster de venkel, komijn en korianderzaadjes in een kleine gietijzeren pan een paar minuten tot deze hun geur beginnen af te geven. Verwijder de zaadjes uit de
pan en zet ze apart. In de pan kan nu het citroengras, de gember, sjalotten en knoflook. Je bakt ze in ongeveer 5 minuten lichtbruin.

Pak nu de blender en klets de gebakken zaadjes, kaffir limoenblaadjes en verse koriander erin. Maak herrie tot de ingrediënten zich overgeven en alles
compleet glad is. Bak het mengsel in een medium tot large Dutch oven tot het een klein beetje
bruin begint te worden. Voeg kokosmelk toe en laat dit koken totdat het ongeveer tot 2/3 is ingedikt.

 

Maak ondertussen een groentebouillon en meng in een kommetje twee eetlepels van de bouillon goed met maizena. Voeg dit samen met de rest van de
bouillon toe aan de Dutch oven. Laat het geheel koken tot het mooi is ingedikt. Dan kunnen de laurierblaadjes, Tamarinde pasta, chilipasta en het kaneelstokje
erbij. Als laatste mogen de rode paprika, zoete aardappel, bloemkool en haricots verts in de Dutch oven. Kook dit ongeveer nog 30 minuten en roer om de
8-10 minuten de curry even goed door.

De Massaman is nu ready! Eet smakelijk!

Serveer met witte rijst en doe daar de geroosterde pinda’s over.