Yes we Cannelloni!

We doen natuurlijk allemaal alsof we grootmeesters van de grill zijn, maar iedereen kan wel wat basis- theorie gebruiken.

Universele principes van het BBQ’en:

  1. Stop iets in iets anders
  2. Omwikkel het met spek
  3. Bestrijk het resultaat met BBQ-saus
  4. More is more, dus maak er veel van
  • Bereidingstijd: 45
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Maak er eens een pizza van!

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY
  • 24 cannelloni buisjes pasta
  • Pulled chicken
  • 150 gr geraspte Appenzeller, bv. Kaltbach Extra
  • BBQ-saus
  • 100 gr rucola
FIRE UP THE BASTARD

150 °C, indirect

HOW TO COOK

How to cook

Deze cannelloni voldoet aan alle grondbeginselen van het BBQ’en. Gebruik als vulling de B12 Roast to Heaven (pulled chicken), pulled pork, gehakt of andere restjes die je nog hebt liggen. Zeg nooit dat wij ons niet druk maken om cradle- to-cradle. Dit gerecht bewijst hoe recycle-minded wij zijn. Om de cannelloni te laten garen heb je wel wat vet en vocht nodig, maar ook dat mag ergens anders vandaan komen.

Meng de pulled chicken met geraspte kaas, rucola en met een beetje BBQsaus. Of een hoop, dat mag ook. Jouw smaak is altijd raak.

Vul de cannelloni buisjes met het magische melange dat je zojuist hebt gecreëerd en wikkel de plakjes spek zorgvuldig en met gevoel om de buisjes pasta heen. Je wilt dat het goed bedekt is, anders blijft de pasta op sommige stukken ongaar en hard.

Gaar je cannelloni in 20 minuten in een gietijzeren pan op de BBQ. Bestrijk de cannelloni de laatste vijf minuten met BBQ-saus voor een zoet-krokante buitenkant. Dus als het kraakt, komt dat door deze laatste stap en niet omdat de pasta ongaar was, capiche?