Wild Salmon Jack

Hey Ho Wild Salmon Jack. Bring me back to the Bastard track. Jack Daniel’s onderscheidt zich van andere Amerikaanse bourbon’s door de houtskoolfiltering. Als dat geen teken is, wat dan wel? Dit gerecht maak je natuurlijk met wilde zalm uit Alaska, Canada of de westkust van Noord-Amerika. Zo’n vis die op de BBQ nog met rauwe stem een bluesnummer aanheft. Kun je die niet vinden, dan volstaat elke andere zalm eigenlijk ook wel. Zorg wel dat ie zijn jasje aanhoudt.

  • Bereidingstijd: 5 uur
  • Kooktijd: 60
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Maak het 0.0, vervang de Jack door een andere drank.

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY
  • 1 zalmzijde met vel (liefst wild)
  • Zeezout

Glaze 

  • teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 160 ml water
  • 240 ml verse ananassap
  • 80 ml teriyakisaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 250 gr bruine suiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 ui
  • Een scheut Jack Daniel’s bourbon
  • 1 eetlepel pulp ananas
  • 1 theelepel chipotle of cayennepeper
FIRE UP THE BASTARD

160° C, indirect

HOW TO COOK

Prep

Kou en pekel Wrijf de zalm in met een dikke laag zout, dat vindt hij lekker. Pak de zalm strak in met huishoudfolie en leg het geheel daarna in een ondiepe bak in de koelkast. Zeg dat ie terug in Alaska is en laat hem tenminste 4 uur liggen. Dat geeft je ruim voldoende tijd om de ui fijn te snijden.

How to cook

Whack that Jack

Fire up the BBQ en verhit deze tot 160 °C. Snijd de onderkant van de knoflook af en leg deze in een gietijzeren pannetje met wat olijfolie. Gaar de knoflook totdat de teentjes zacht worden.

Glaze phase

Doe behalve de bourbon alle ingrediënten voor de glaze in een pan en laat het goedje 30 à 40 min zachtjes pruttelen. Koken is uit den boze. Schenk tegen het eind de bourbon erbij en jezelf een glas. Kook het geheel nu 5 minuten door.

It’s time!

Geef je zalm nog een half uur buiten de koelkast voor je gaat starten en spoel ‘m met koud water schoon. Dep de zalm woestijndroog met wat keukenpapier. Leg de zalm met de velkant op een cederhouten plankje en zet dit op het rooster in de BBQ. Glaceer de zalm regelmatig met je eigen bourbon glaze. Na ca. 30 minuten of een kerntemperatuur van 50 °C is Wild Salmon Jack klaar om genuttigd te worden. Cheers!

Tip: heb je een kleine BBQ? Snijd de Wild Salmon Jack doormidden en maak deze in twee porties klaar.