TIE WRAP

Als je hoofdstad BangKOK heet, moet eten wel een belangrijke rol spelen. Deze Thaise wrap met heerlijke malse Thaise kippendij, frisse sriracha mayo en knapperige Aziatische groenten wakkert de herinnering aan die prachtige vakantie weer aan. Met een beetje goede wil laat Thailand zich vertalen naar ‘vrij land’, dus zie het recept vooral als een uitnodiging tot variëren.

  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 25
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 6

The Challenge

Maak een Nederlandse variant, alsof je uit Etenaken (Zuid-Limburg, helaas geen hoofdstad) komt.

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY
  • 6 kippendijfilet
  • 6 tortilla medium wrapsT

Thaise marinade

  • 2 theelepels komijn (heel)
  • 2 theelepels korianderzaad (heel)
  • 3 gedroogde piment besjes
  • 3 tenen knoflook
  • Stukje verse gember, geschild
  • 4 limoenblaadjes (diepvries, toko)
  • 150 ml kokosmelk
  • Sap van 1 limoen

Sriracha mayonaise

  • Rasp van 1 limoen
  • 6 eetlepels mayonaise
  • Sriracha naar smaak

Toppings

  • Blad en steel van paksoi
  • 1 rode paprika
  • Handje taugé
  • 3 lente-uien
  • Verse koriander grof gehakt
  • Gefrituurde uitjes
FIRE UP THE BASTARD

220 °C, direct

HOW TO COOK

Prep

Sriracha mayonaise

Rasp de limoenschillen en bewaar de rest van de limoen voor de marinade. Meng de mayonaise en de sriracha met de rasp tot een fris pittige saus die doet denken aan een hete moesson.

Thai kip, lekker mals

Snijd de kippendijen in grove stukken, zodat ze niet door de grill vallen. Leg ze in de bak waarin je straks gaat marineren en zout de kip licht.

How to cook

What a difference a Thai makes

De veelzijdigheid van de Thaise keuken merk je aan de grote verscheidenheid aan kruiden in de gerechten: rooster komijn, koriander en piment kort in een gietijzeren pan zodat de smaken loskomen. Maal ze daarna fijn in een vijzel. Voeg knoflook en gember toe en maal alles tot een pasta. Snijd de kern uit het limoenblad, hak het blad fijn en roer dit samen met het sap van 1 limoen en de kokosmelk door het kruidenmengsel. Marineer de kip hierin minimaal 20 minuten.

Toppie

Snijd het groen van de paksoi, laat het blad heel en leg deze apart. Snijd de witte stengel in blokjes en de paprika en lente-ui in stukjes en ringetjes. Hak de koriander grof. Grill de gemarineerde kippendijen direct op 220 °C tot het gaar is met een mooie streep. Een kerntemperatuur van 74 °C is ideaal. Warm de wraps op in een gietijzeren pan of op de grill. Nu kan het beleggen beginnen! Doe een overtuigende klodder sriracha-mayo op de wrap en smeer deze iets uit. Leg het groene blad van de paksoi op de wrap en leg er het witte van de paksoi, paprika, taugé en lente-ui op. Positioneer de kipstukjes en top het af met de verse koriander en gefrituurde ui.