The Godfather

“I’m gonna make him an offer he can’t refuse: lasagna. From the BBQ. Because BBQ and lasagna is not perhaps the warmest friendship in the world, they would not send each other Christmas gift greetings, but they would not murder each other. So remember, great men are not born great, they grow great. In the end lasagna is everything. Lasagna is more than talent. It is more than government. It is almost the equal of family. Be careful, though. Cause when they come… they come at what you love.”

  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 50
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 6

The Challenge

Maak van deze klassieker met gehakt een vegan variant.

Nieuwsgierig naar hoe wij deze challenge zijn aangegaan, download dan het recept van onze variant.

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

Download de Challenge PDF
WHAT TO BUY

Ricottamengsel
– 1 ei
– 500 gr ricotta
Gehaktmengsel
– 225 gr Italiaanse worst (chipolata)
– 300 gr rundergehakt
– 1 rode ui
– 3 tenen knoflook

Tomatenmengsel
– 2x 425 ml pomodori in blokjes
– 70 gr tomatenpuree
– 150 ml kippenbouillon
– 40 gr platte peterselie
– 2 theelepels basilicum
– 1/2 theelepel gemalen venkelzaad
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel grofgemalen peper
– 9 lasagne vellen
– 4x 125 gr mozzarella
– 150 gr Parmezaanse kaas

FIRE UP THE BASTARD

There are things that have to be done and you do them and you never talk about them. You don’t try to justify them. They can’t be justified. You just do them. Then you forget it. Dus snijd die rode ui, knoflook en peterselie klein. Grijp de mozzarella, scheur het in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas tot hij om genade smeekt. Mix het ei en de ricotta in een kom. En ruim de boel op. Your enemies always get strong on what you leave behind. Kook de lasagne vellen volgens de instructie op het pak.

HOW TO COOK

I have learned more from a 100 °C BBQ, than in any classroom. So, fire it up! Snijd de chipolata in kleine stukjes en bak deze samen met het rundergehakt en de ui ongeveer 10 minuten in een koekenpan. Zodra het vlees bruin begint te worden voeg je de knoflook toe en bak je het geheel nog ongeveer 2 minuten door.
Giet het vlees af en bewaar het vet in een apart bakje.
Doe de pomodori (in blokjes), tomatenpuree, kippenbouillon, peterselie, basilicum, venkelzaad, zout en peper in de Dutch oven. Laat het tomatenmengsel nog een half uurtje sudderen zodra het kookt en roer af en toe door.
Now I want you to arrange a meeting with the heads of the five families. Fire up the BBQ to 180 °C. Smeer een grote liefst langwerpige ovenschaal in met het vet van het gehakt. Begin met het opbouwen van de lasagne. Eerst een laag van het tomatenmengsel waar je 3 vellen lasagne op plaatst. Daarboven komt 1/3 het gehaktmengsel en 1/3 van het ricottamengsel. Vervolgens leg je hier 1/3 van de mozzarella op en 50 gr Parmezaanse kaas. Herhaal dit nog 2 keer.
Bak de lasagne ca. 30 minuten op de BBQ. Come here. You look terrible. I want you to eat. I want you to rest a while, and in a month from now, when the shit hits the fan, leave the gun and take the lasagna.