Speedy Cornzales

In Mexico noemen ze deze favoriete streetfood elote. De allerlekkerste maïs van de BBQ.

  • Bereidingstijd: Kort
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

60 ml mayonaise
60 ml zure room
½ tl gerookt paprikapoeder of chilipoeder
+ extra ter garnering
½ teentje knoflook geperst
40 g verse koriander,fijngesneden
4 maiskolven, ongekookt en schoongemaakt
110 g feta, verkruimeld
sap van 1 citroen
peterselie, ter garnering

FIRE UP THE BASTARD

180 °C, direct.

HOW TO COOK

Meng de mayonaise, zure room, gerooktpaprika of chilipoeder, knoflook en koriander in een grote kom.
Plaats de maïskolf, als The Bastard goed heet is, direct boven de kolen op het rooster. Blijf
de maïskolf goed rondraaien (hij mag best een klein beetje zwart worden). Dit duurt ongeveer 8 minuten.

Smeer de gare maïskolf rondom in met het mayonaisemengsel, strooi er de feta over en wat
gerooktpaprika- of chilipoeder voor een mooi kleurtje.

Besprenkel met wat citroensap en gehakte peterselie.
Tip: Prik een satéprikker in de maïs; eet net wat makkelijker.