Roast to Heaven

Haar laatste ogenblikken waren hemels. Een helderwit licht maakte haar hoofd aangenaam duizelig. De zwoele geur van de nacht, vermengd met het hypnotiserende, aanzwellende geluid van een V6. “Don’t go to the light”, hoorde zij nog roepen. Er wordt wel gesuggereerd dat pulled chicken ontstond door roadkill te laten sudderen tot het laatste draadje vlees. The circle of life. Ik kan je vooral vertellen dat de bereidingstijd een stuk gunstiger is dan het iets vettere pulled pork en dat dit gerecht knap
hemels is.

  • Bereidingstijd: 45
  • Kooktijd: 120
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Doe eens plantaardig, veganize dit gerecht

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY

– 2 hele scharrelkippen
of 2 kg kippendijen (met vel)
– 40 gr zeezout
– 6 eetlepels van je favoriete
BBQ-saus
– 12 pitabroodjes
– 2 tomaten
– 1 komkommer
Chicken Rub
– 100 gr basterdsuiker
– 100 gr witte suiker
– 50 gr paprikapoeder
– 25 gr knoflookpoeder
– 2 eetlepels versgemalen peper
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels uienpoeder
– 2 eetlepels gedroogde tijm

FIRE UP THE BASTARD

110 Indirect 175 Direct

HOW TO COOK

Prep
Snijd de kippetjes in stukken en haal het vel voorzichtig van de kip. Het vel
rooster je apart van de pulled chicken, voor een krokante bite.
Give me all your rubbing
Rubbing is blending. Maak de chicken rub door alle ingrediënten met elkaar te
mengen in een kom. Besprenkel de kipstukken met het zeezout en leg deze
2 uur te rusten in de koelkast. Veeg daarna het zeezout van de kip en besprenkel
deze uitbundig met de chicken rub. Bewaar de rest in een afgesloten pot
voor een volgende keer. Overmorgen of zo.

Fire in the house!
Laat de BBQ zien wie de baas is en doe ook het kersenrookhout in een smoke
generator op de kolen. Leg de kippendelen op het grillrooster en gaar de kip
indirect op 110 °C tot de kerntemperatuur van de kip 62 °C is.
Speeding up
Stel je BBQ nu in op direct grillen en geef de kip een roast op ca. 175 °C tot
het vel krokant is en de kip een kerntemperatuur heeft van ca. 72 °C. Nu komt
het! Haal de kip van de BBQ, verwijder alle botjes en trek met een set bear
claws of met twee vorken het kippenvlees uit elkaar tot reepjes. Leg intussen
de pitabroodjes kort op het grillrooster en keer deze na een paar minuten om.
Voeg 6 eetlepels BBQ-saus toe aan de pulled chicken en crumble de gebakken
kippenhuid er overheen. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes en doe deze
samen met de pulled chicken in een opengesneden pitabroodje. Geniet van
deze chicken-to-die-for.