Red Bastard

Op dag 4 schiep God de zeedieren. De rode poon stond in ieder geval niet vooraan bij het uitdelen van
schoonheid. Het moet toch wel een van de lelijkste vissen zijn die je kan tegenkomen, maar in smaak
maakt hij dat helemaal goed. Bijkomend voordeel, hij valt niet snel uit elkaar. Het is maar weer bewezen.
Lelijk en lekker gaan prima samen.

  • Bereidingstijd: 30
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Deze Week zonder vlees! Daarom deze vis heb jij een alternatief?

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY

– 4 rode ponen, panklaar
– 4 takjes rozemarijn
– 2 eetlepels olie
– 2 theelepels kerriepoeder
– 2 sinaasappels, in halve plakjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olie
– 400 gr sjalotjes
– 2 rode uien
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel bruine suiker
– 2 eetlepels witte wijn
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 1 hele steranijs

FIRE UP THE BASTARD

Geef de BBQ op zijn donder. Heet heet heet, 250 °C lijkt me wel wat

HOW TO COOK

Sjalottencompote
Verhit boter en olie in de gietijzeren pan en fruit gehalveerde sjalotjes en rode
uienringetjes zonder dat ze kleuren. Voeg de geperste knoflook, bruine suiker,
witte wijn, balsamicoazijn en steranijs toe en laat het brouwsel 15 minuten
zachtjes stoven. Laat de compote afkoelen en verwijder de steranijs, die heeft
zijn werk wel gedaan.
Vandaag is rood
Pak 4 rode ponen, lach om hun kolderieke uitdrukking en spoel ze af met koud
water. Daar houden ze van, dep ze daarna droog met keukenpapier. Snijd de
ponen aan de buikzijde iets verder open en leg er takjes rozemarijn in. Bestrijk je
snijponen met olie en bestrooi ze met peper, zout en kerriepoeder. Snijd ze aan
beide kanten ook nog 3 keer diagonaal in en steek er plakjes sinaasappel in.
E.T. poon home
Geef de ponen een visklem om in te wonen en plaats ze op de hete BBQ. Je
roostert ze in 10-12 minuten gaar. Keer ze halverwege nog even om. Een
kerntemperatuur van 62 °C is ideaal. Wat een genot, dit zou je toch elke week
moeten doen?