PORK BELLY BURNT ENDS

De meeste varkensbuiken worden als spek gesneden, maar er kan zoveel meer mee. Deze Pork Belly Burnt Ends zijn één grote smaakbom.

  • Grillen icon
  • Varken icon
  • Bereidingstijd: 3.4 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

1,5 kg buikspek, zonder zwoerd

BBQ-rub, naar smaak

3-4 el honing

BBQ-saus (zie pag. 247)

100 g roomboter, in blokjes

2 el lichtbruine basterdsuiker

Verder nodig

appel- of kersenrookhout

smoke generator

ovenschaal of aluminiumbak

aluminiumfolie

cocktailprikkers

FIRE UP THE BASTARD

130 °C, indirect.

HOW TO COOK

Snijd de buikspek in blokjes van 4 tot 5 cm. Bestrooi de blokjes aan alle kanten met de rub en leg het vlees 2,5 tot 3 uur op The Bastard. Wil je de smoke generator gebruiken, vul hem dan met rookmot of chips en leg deze op de kolen. De blokjes zijn daarna mooi donkerrood met donkerbruine randjes. Leg de blokjes in een ovenschaal of aluminiumschaal en besprenkel met de honing. Dek de

schaal af met aluminiumfolie en zet 2 uur op The Bastard. Leg de blokjes in een schone ovenschaal, giet er de BBQ-saus over, zodat de blokjes aan alle kanten bedekt zijn en zet weer terug op The Bastard. Voeg een paar klontjes boter en de lichtbruine basterdsuiker toe. Als de saus is gekaramelliseerd (na ongeveer 15 tot 30 minuten), serveer je de blokjes met een prikkertje erin. Genieten maar!

Tip Om te onthouden: fruithout combineert goed met varkensvlees.