Pig mops

Tijd voor een evergreen. Althans, dat gaat het worden. Iedereen vindt deze dingen stiekem geweldig, jij ook: de rookworst, culinair erfgoed waar we allemaal groot mee zijn geworden. Wat als we die nou eens
niet in de andijvie stampen, maar die worst, onze worst, de hoofdrol geven die hij verdient? Vakkundig geregisseerd door 150 gr ontbijtspek? Ik kijk nu al uit naar de trailer.

  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 60
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Change the game! Maak dit gerecht plantaardig

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY

– 1 verse rookworst
– Ca. 12 dunne plakjes ontbijtspek
– 150 gr geraspte kaas
– 1 jalapeño peper
– 120 gr roomkaas
– BBQ-kruiden
– Ca. 12 blokjes pittige kaas
– 1 fijngesnipperde ui
– BBQ-saus

FIRE UP THE BASTARD

150° , indirect

HOW TO COOK

Zo rollen wij
Meng de roomkaas, geraspte kaas, gehakte jalapeño pepers en die glorieuze BBQ-kruiden tot een smakelijke mix. Pak de rookworst, zing een stukje ‘circle of
life’ en snijd de rookworst in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Rol elk stukje rookworst alsof je je hele leven niks anders hebt gedaan in een op maat gesneden
stukje spek (lekker dik snijden). Het idee is dat je een soort kommetje maakt van het spek, zodat er nog wat in kan liggen. De bodem is het stukje worst.
Borg deze heilige graal met een cocktailprikker. Leg behendig een blokje pittige kaas op de bodem, vul het af met de roomkaasmix en strooi er onbevangen wat
gesnipperde ui overheen.

De ontknoping is tamelijk overzichtelijk: leg wat appelhout in de smoke tube of op de houtskool en gaar de Pig mops indirect in ongeveer een uur. Lak in het
laatste kwartiertje de spek af met BBQ-saus voor een filmisch resultaat.