PBJ – Plant Based Jerky

Aubergine is de kip van de groenteafdeling. Van zichzelf heeft het niet veel smaak, maar het is briljant in smaken opzuigen. Het combineert met bijna alles, maar het is vooral de textuur die aubergine zo lekker maakt. Bijna de gehele oppervlakte kun je krokant bakken en de binnenkant heeft een stevige bite. Gegrilde aubergine gaat perfect met het rokerige en scherpe van een jerky sauce. Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die hun neus ophalen voor dit multi-talent.

  • Bereidingstijd: 30
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Maak er een MBJ – Meat Based Jerky van

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY
  • 3 aubergines

Jerky Sauce

  • 2 bosuitjes
  • 4 tenen knoflook
  • 4 eetlepels honing
  • Sap en rasp van een limoen
  • 3 Scotch Bonnet pepers (of rode peper)
  • 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 1 1/2 cm verse gember
  • 1 theelepel piment (tussen de kruiden)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels sojasaus –
  • 2 eetlepels olijfolie
FIRE UP THE BASTARD

200 °C, indirect

HOW TO COOK

Prep

The joy of jerky sauce Snijd de bosui grof en doe het samen met de waslijst aan overige ingrediënten in een keukenmachine. Blend het tot een mooie, spiegelgladde saus.
Snijd de aubergines in 5 plakken per aubergine. Bestrijk de plakken aubergine royaal met de saus en laat het even intrekken.
How to cook

The grill of a lifetime

Grill de plakken aubergine aan beide kanten tot je een mooie krokante buiten- kant hebt. De honing in de marinade kan ervoor zorgen dat de aubergine snel zwart wordt. Wees dit voor om je reputatie geen onnodige schade toe te brengen.

Tips: de aubergine kan ook in grove stukken op een satéprikker. Ook een idee: meng de overgebleven marinade met je favoriete BBQ-saus voor extra gekruide grilled jerky.