Old stuffed and sweet

Pastinaak is zeker slecht voor je geheugen, want het wordt vergeten groente genoemd. Maar vergetelheid smaakt net als wraak, zoet en naar Ah Nice. Maak je klaar voor stuffed pastinaak, old school maar  very very tasty.

  • Kooktijd: 60
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Try a plant based versie!

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY

– 2 pastinaken, zo recht mogelijk
– 2 zoete aardappelen
– 1 eetlepel olijfolie
– 125 gr cheddar
– 75 gr oude kaas
– 4 lente-uitjes
– 2 rode pepers
– 1 takje rozemarijn
– 3 takjes tijm
– 3 eetlepels crème fraîche
– Zout en peper

FIRE UP THE BASTARD

180°, indirect

HOW TO COOK

Vergeet in elk geval niet je BBQ aan te slingeren, 180 °C will do the trick. Scrub die prachtige pastinaken en zoete aardappelen fris en schoon. Wrijf de aardappelen
in met een beetje olijfolie en een flinke bups zout. Hoeveel? Vertrouw op je inner #Saltbae. Plaats de aardappelen op het rooster, snijd de pastinaak
in de lengte door en wrijf ze lekker in met olijfolie. Na 30 minuten nestel je de pastinaak naast de aardappelen. Snijd de aardappelen
iets open, zodat die makkelijker door garen. Als dat nog niet kan … geduld is een schone zaak. Pastinaak vat snel kou, dus houd de deksel van de
BBQ zoveel mogelijk dicht. Snijd de peper en lente-ui in leuke stukjes die je op tafel durft te zetten. Rasp de cheddar en oude kaas. Snijd de rode peper in
dunne ringetjes en als je vindt dat de aardappels en pastinaak zacht genoeg zijn, schep dan de kern uit de pastinaak en lepel de aardappels leeg. Meng de
pastinaak-kern met de zoete aardappel, de crème fraîche, cheddar, oude kaas, rozemarijn, tijm, lente-ui en rode peper tot een stevige massa. Zout en peper,
zoals altijd naar smaak toevoegen. Vul de pastinaak met dit magische magma, lepel er nog wat crème fraîche over en strooi de boel af met wat oude kaas.
Leg deze units nog 10 minuutjes op de BBQ. Bij het opdienen nog een pepertje erover en een paar stukjes lente-ui voor de visuele leuk.

Maal ongebrande, ongezouten cashewnoten compleet aan gort. De natuurlijk onverzadigde vetten komen hierbij vrij. Zet het met een klein laagje olijfolie
een nacht weg. Gooi het resultaat opnieuw door je hakmolen op hoge snelheid. Voeg dit toe aan je pastinaakmengsel en je hebt een topvervanger voor de
crème fraîche. Moet je alleen nog even de geraspte kaas vervangen door geraspte vegan kaas.