Meatloaf Meets Moinkball

Meatloaf Meets Moinkball. Dit is een recept voor de betere doe-het-zelver. Gebaseerd op de winnende combinatie van spek, gehakt en BBQ-saus.

  • Bereidingstijd: 90
  • Kooktijd: 45
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 6

The Challenge

Vegan in het kwadraat! welke versie maak jij hiervan? Wist je dat rode ui ringen met sojasaus en knoflookpoeder geroosterd op de Barbecue lijkt op Bacon?

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY

– 1 kg rundergehakt
– 12 repen bacon
– 1 bolletje mozzarella
– BBQ-rub
– Je favoriete BBQ-saus

Optioneel
– 1/3 gele paprika
– 1/3 groene paprika
– 1/3 rode paprika
– 1 ui
– 3 kastanjechampignons

FIRE UP THE BASTARD

180° ,indirect

HOW TO COOK

Steek de BBQ aan en grill de groentes. Als ze gaar zijn dan mogen ze in repen gesneden worden. Gevlecht op leven en dood
Pak vershoudfolie en leg een baan van 75 cm recht voor je uit. Leg 6 repen bacon op de folie, dicht tegen elkaar aan. Haal reep 2, 4 en 6 weg. Leg een reep bacon
dwars op het begin van de overgebleven repen. Reep 2, 4 en 6 leg je weer tussen reep 1, 3 en 5. Nu heb je het begin van het weefsel. Haal reep 1, 3 en 5
naar je toe en leg dwars weer een reep bacon. Vervolgens doe je hetzelfde alleen met reep 2, 4 en 6. Herhaal dit proces zodat je een matje van bacon hebt.
Even iets makkelijks
Meng het gehakt en kruiden goed door elkaar. Leg een baan vershoudfolie neer en pers daarop het gehakt tot een rechthoek die overal even dik is. Zorg ervoor
dat hij net zo breed en 3/4 in de lengte van je baconmatje is. Snijd de mozzarella in een balk van 2 bij 2 cm en leg ‘m met de groenten in het midden van het
gehakt. Trek de folie vanaf jouw kant over het geheel heen, de rol zal hierdoor al vorm krijgen. Druk met je handen de uiteinden van het gehakt tegen elkaar aan
en zorg ervoor dat hij helemaal dicht is. Dit is belangrijk, anders loopt hij leeg! Leg je rol dan met de dichtgedrukte kant naar beneden in het midden van je
baconmatje. Trek de folie, waar de bacon op ligt, over de rollade heen en druk hem licht aan. Haal de folie weg en als het goed is plakt de bacon vast aan de
rollade. Trek de uiteinden van de bacon een beetje over elkaar heen zodat je hamburgerrol rondom bedekt is met bacon.

Leg je hamburgerrol op de BBQ en laat hem tot een kerntemperatuur van 68 °C of ca. 75 minuten liggen. Begin de rol na een uur in te smeren met je favoriete
BBQ-saus. Laat hem nog 10 minuten rusten en je meesterwerk is klaar!