Mc Mokum

Dit broodje was eens de ster in de geruchtmakende reclame van
Old Amsterdam. Helemaal terecht! Een goed stuk brood, een sappige
burger en een dikke plak Old Amsterdam.

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

  • Grillen icon
  • Rund icon
  • Bereidingstijd: Kort
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

2 rode uien
25 g boter
2 el suiker
2 el balsamicoazijn
zout en versgemalen
zwarte peper, naar smaak
4 el mayonaise
2 tl pittige pimentón (of
pittig paprikapoeder)
750 g rundergehakt, op
kamertemperatuur
2 el sojasaus
2 el worcestersaus
4 el olijfolie
8 plakjes pancetta
4 plakjes Old
Amsterdam
1 grote tomaat
8 sneden rustiek, stoer brood
4 blaadjes kropsla, gewassen

FIRE UP THE BASTARD

200 °C, direct

HOW TO COOK

Snijd de ui in ringen. Smelt de boter in een gietijzerenpan
en bak hierin de uien met de suiker.
Laat de suiker karamelliseren, blus af met
balsamicoazijn en gaar de uien nog 5 minuten
op zacht vuur. Breng op smaak met zout en
zwarte peper. Meng intussen de mayonaise met
de pimentón.

Meng het gehakt met de sojasaus en de worcestersaus
en voeg naar smaak zout en zwarte peper
toe. Vorm ballen van ongeveer 185 gram per stuk
en druk die plat tot burgers. Bestrijk ze met
olijfolie en bak de burgers op The Bastard in
4 tot 5 minuten per kant mooi bruin.

Bak intussen de pancettaplakjes licht krokant.
Leg de plakjes pancetta en de plakjes Old
Amsterdam op de burgers, dek af met het
deksel van The Bastard en laat de kaas in
ongeveer 30 seconden smelten.

Snijd de tomaat in vier dikke plakken. Bestrijk
vier sneden brood lekker dik met de spicy mayonaise
en bouw de burgers op: eerst een blaadje
sla, vervolgens een plak tomaat, dan de burger
en ten slotte wat gekaramelliseerde uienringen.