King Royale

Dit is de kroon op het werk van de echte grillmaster. Een spektakelstuk en ideaal om Willem mee te verrassen. Omdat je je op Koningsdag vooral druk maakt over je outfit en het terugvinden van je vrienden in een kolkende oranje massa, is boodschappen doen er begrijpelijk bij ingeschoten. Kies dan voor snel gemak en haal uit de secret stash in je vriezer wat goodies van The Frozen Butcher.

  • Kooktijd: 60
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Build the tower! Hoe hoog kan jij hem maken?

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY

The Base
– 4 Angus burgers, bv. van The Frozen Butcher
– 4 Iberico burgers, bv. van The Frozen Butcher
– 4 plakken raclette, bv. Kaltbach Raclette
– 4 plakken Cheddar
– 4 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes
– 1 eetlepel kaneel
– IJsbergsla bladeren
Surprise
– 4 grote trostomaten
– 90 gr panko
– 1 eetlepel venkelzaad
– 120 ml karnemelk
– Peper
– Zout
– 1 ei, losgeklopt
– 120 gr tarwebloem
– 100 ml zonnebloem- of koolzaadolie
Topping
– 8 gerookte augurken
– 12 plakken ontbijtspek
– 4 uien
– 1 rode ui, in ringen
– 4 eieren
– 4 handjes gebakken uitjes, om te strooien

The Sauce
– 4 eetlepels mayonaise
– 1 eetlepel sambal oelek
– 4 eetlepels ketchup
– 4 eetlepels the Bastard papayasaus

Extra add-ons:
– Smeuïger: mozzarella i.p.v. cheddar
– Smeuïger + pittiger: blauwaderkaas i.p.v. cheddar
– Bite: vervang ontbijtspek voor uitgebakken spekblokjes
– Spice it up: jalapeño i.p.v. augurk
– Gezonder: vervang ontbijtspek door gegrilde plakken courgette, ingesmeerd met grove mosterd
– Bijzonder: schaafsel van ingevroren coquille(s) + drupje sojasaus

FIRE UP THE BASTARD

220° indirect

HOW TO COOK

Surprise surprise
Snijd uit het midden van elke tomaat 2 dikke plakken. Doe in drie aparte schaaltjes bloem, een losgeklopt ei met karnemelk en als laatste panko met
venkelzaad, peper en zout. Sleep de tomaten door de bloem en het ei en wentel ze volledig in de panko. Meng ook alvast je mayo met sambal en snijd de rode
ui in ringen. Belangrijk is dat alles klaar staat als je met de burgers aan de slag gaat. Heb je last van dwanggedachten, doe alle ingrediënten dan in aparte
bakjes en orden ze op kleur. Veel afwas, maar werkt wel heul, heul lekker.

Je wist niet eens dat het kon, maar bak de tomaatplakken in zonnebloemolie knapperig en bruin.
Strooi met een zeefje de kaneel over de Angus burgers. Grill de binnenkanten van je doorgesneden broodjes krokant. Tricky, want ze mogen niet verbranden.
Rook augurken volgens het recept op bladzijde 70. Bak het ontbijtspek en laat het vet uitlekken op keukenpapier. Blaker de uien, maak ze schoon en vierendeel
ze zonder genade. Bak de eieren in een gietijzeren pan onder het motto size matters: ze mogen niet echt groter worden dan je broodje.

Grill de burgers naar jouw ideale kerntemperatuur. Met 55-58 °C is medium de populaire keuze voor een burger. Flats de kaas erop en laat ze heel even rusten
onder folie, maar pak ze niet in!

Nu gaan we lekker bouwen. Daar komt ie, van onder naar boven:
onderzijde broodje ingesmeerd met papayasaus
blaadje sla met daarbovenop hamburger met cheddar
gebakken uitje
zo’n knapperige tomaatplak
blaadje sla voor de groentjes
gebakken ei
uitgebakken spek
gerookte augurk
doe gek, nog een blaadje sla
hamburger met raclette
ketchup
geblakerde ui en rode ui
bovenzijde broodje ingesmeerd met sambalmayo