Fruit Flan

The American dream, dit zomerse dessert en heerlijk voor die lange, lome zomeravonden, waar geen einde aan lijkt te komen. Genieten van de ondergaande zon, spelende kinderen en een goed glas wijn. Doet het ook prima in de brute Hollandse realiteit waar het knetterhard regent, de muren op je afkomen en je er tegen heug en meug gewoon even uit moet. Either way, met deze cobbler straalt in elk geval het zonnetje over the land of the free en the home of the brave.

  • Kooktijd: 60
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Welke exotische versie kunnen we

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY

Biscuitdeeg
– 125 gr bloem
– 40 gr suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 100 gr boter (zacht)
Fruit
– 50 gr boter
– 150 gr bosbessen
– 225 gr aardbeien
– 225 gr bramen
– 185 gr frambozen
– 150 gr suiker
– 1/2 eetlepel kaneel
– 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
– 1/4 theelepel zout
Topping
– 250 ml slagroom

FIRE UP THE BASTARD

180°, direct & Indirect

HOW TO COOK

White House preparations
@POTUS: maak het beslag door de suiker en boter goed door elkaar te mengen op kamertemperatuur. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe.
How to cook
Dreig met wat handelsmaatregelen en gooi die BBQ aan op 180 °C.

Fire in the fruit!
Smelt in de pan of ovenschaal de boter en meng het fruit met de suiker, kaneel, nootmuskaat en zout. Grill deze zonnevreugd in de pan tot het borrelt van genot.
Roer het nog even los van de bodem. Maar pas op, je weet nooit wat er loskomt. Fast fruit Verdeel het beslag over het fruit. Zet je pan nu boven een indirect vuur door er
een plate setter tussen te plaatsen. Bak je cobbler in ca. 30 minuten tot zich zo’n bloedmooie korst heeft gevormd. Klop ondertussen de slagroom op terwijl je je uit alle macht de eerste zin van het Amerikaanse volkslied probeert te herinneren. Serveer de cobbler met veel bravoure en een mooie lobbige lepel slagroom als topping.