Dutch Oven Deliciousness

Als de bladeren door de tuin waaien, en het weer wat guurder wordt, dan is er niets lekkerder als jezelf opwarmen met een heerlijke wildragout, een glas volle rode wijn en een wollen kabeltrui.

  • Bereidingstijd: Gemiddeld
  • Kooktijd: 2 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

1 kg wildpoulet (hert, wildzwijn en/of haas), grofgesneden
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
olijfolie, om in te smeren, plus extra om in te bakken
70 g boter
2 gele uien
150 g gerookt ontbijtspek, in blokjes 100 g
tomatenpassata
3 el bloem
200 ml rode port
500 ml runderbouillon
125 g ontbijtkoek, in stukjes
1 steranijs
3 kruidnagels
1 tl cayennepeper
2 takjes verse tijm,
blaadjes gerist
1 tl paprikapoeder
1⁄2 tl komijn
1⁄4 tl nootmuskaat
1 laurierblaadje

Verder nodig
Dutch Oven – of een pan met deksel en stevige bodem

 

FIRE UP THE BASTARD

180 °C, direct. Daarna indirect.

HOW TO COOK

Bestrooi het vlees met zout en zwarte peper en wrijf in met wat olijfolie. Gril het vlees kort op het rooster van The Bastard tot het aan alle kanten een mooi kleurtje heeft. Haal het vlees van The Bastard en snijd in kleinere stukken.

Plaats de plate setter. Zet de Dutch Oven op het rooster met een scheut olie erin. Snijd de uien en bak deze samen met het spek tot een mooie bruine kleur. Voeg de tomatenpassata en bloem toe en blijf goed roeren. Voeg de port toe en laat wat inkoken.

Voeg de runderbouillon toe aan de pan en vervol- gens ook de ontbijtkoek, steranijs, kruidnagels, cayennepeper, tijm, paprikapoeder, komijn, nootmuskaat en het laurierblaadje.

Laat alles even pruttelen en voeg het vlees toe. Leg de deksel op de pan en laat ongeveer 2 uur pruttelen. Blijf af en toe roeren en voeg zo nodig bouillon toe, zodat het vlees onder de ragoutsaus blijft liggen. Het vlees is klaar als je het makke- lijk uit elkaar kunt trekken.