Chez Indonees

Hachee wordt gerekend tot de typisch Nederlandse keuken. Het is waarschijnlijk in middeleeuwse kastelen ontstaan door resten braadvlees opnieuw te gebruiken en lekker mals te stoven. Maar dat
kan ook anders. Want voor je het weet, zit je mentaal op Bali je een ongeluk te genieten van de ultieme vrijheid, je gehuurde scooter en deze Indonesische variant van hachee.

  • Kooktijd: 120
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Make it green, voor welke groene variant ga jij deze keer?

 

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY

– 500 gr bavette
– Peper
– Zout
– 1 teen knoflook
– 100 gr boter
– 2 kruidnagels
– 1 kg uien gepeld
– 1 scheut rode wijn
– 4 eetlepels zoete ketjap
– 1 eetlepel sambal
– 1-2 eetlepels tomatenpuree
– 1 scheutje rode wijnazijn
– 1 theelepel bruine suiker
– 1 laurierblad

FIRE UP THE BASTARD

180°, indirect

HOW TO COOK

Prep
Denk aan het uitzicht over zee bij de Poeroe Oeloewatoe in Pecatu op Bali.
How to cook

Zet de schuiven en het deksel open en zweep je kamado tot 180 °C. Plaats de gietijzeren pan op het rooster en smelt de boter. Snijd de bavette in kleine
stukken en braad deze een paar minuten aan alle kanten aan. Snijd dan de knoflook en uien in grove stukken en voeg deze samen met de complete range
aan overige ingrediënten toe aan de bavette. Kind kan de hachee doen. Laat het geheel zachtjes 1 à 2 uur pruttelen tot het vlees mooi zacht is. Dat geeft je
uitgebreid de tijd om nog eens melancholisch door die vakantiefoto’s te swipen.
Dit gerecht combineert prima met B44 Flintstone Veggies of met aardappelpuree. En die rode wijn min één scheut gaat er ook prima bij.