Carpetbag Steak met Cavolo Nero

Save the best for last. Dit is het beste van twee werelden, dus geef nog één keer alles voor dit laatste gerecht. De heilige combinatie van wat loopt en zwemt. Veelbesproken, vaak bejubeld … surf ‘n’ turf. Niemand weet waar die naam vandaan komt, maar het ligt lekker in de mond, net als de smaak. Getipt door de leukste oesterman, Marcus van Zilt & Zalig.

  • Bereidingstijd: 45
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Maak een compleet gerecht door een passende groente toe te voegen.

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY

Carpetbag Steak

  • 4 ossenhaas steaks van ca. 250 gr
  • 18 oesters
  • 4 lange plakjes bacon

Knoflookboter

  • 150 gr boter
  • 6 teentjes knoflook
  • Een bosje platte peterselie
  • Halve citroen
  • 3 ansjovisfilets
  • Oestervocht

Cavolo nero

  • 400 gr Cavolo nero
  • 2 eetlepels arachide-olie
  • 3 eetlepels sesamzaad, het liefst zwart
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
FIRE UP THE BASTARD

225 °C, direct.

HOW TO COOK

Alvast een preppy new year

Snijd de peterselie fijn en pers een halve citroen. Open al je culinaire registers en de oesters en meng de ingrediënten voor de knoflookboter door elkaar.

Snijd de steaks aan de zijkant open zoals een hamburgerbroodje, maar snijd ze niet helemaal door uit respect voor de titel van dit gerecht. Vul elke steak met 3 oesters en een lepel knoflookboter. Prik met een cocktailprikker de steak weer dicht en omwikkel de steaks met bacon. Maak die ook vast met een cocktailprikker. Besprenkel de steaks royaal met zout.

Snijd de Cavolo nero, ofwel palmkool in grove repen.

Tijd voor vuurwerk

Stook je BBQ goed heet alsof het je laatste dag is en grill de steak ca. 3 minuten aan elke kant. Controleer de temperatuur tot 50 °C. Smeer de steaks nu in met wat knoflookboter en grill nog een minuut aan elke kant. Met 55 °C is de steak medium-rare.

Cavolo Nero al dente Verwarm de arachide-olie in de gietijzeren pan en plaats deze op het rooster van de hete BBQ. Roerbak de gesneden Cavolo nero in ca. 7 minuten beetgaar. Voeg sesamzaad en de chilipoeder toe en roerbak het geheel nog ca. 1 minuut. Blus de Cavolo nero vervolgens goedkeurend af met sojasaus.