Cape Cod

Beukende golven. Lange stranden. Kennedy’s en stoere vissers uit Massachusetts. Grill je eigen Kaap Kabeljauw op een eilandje van tagliatelle.

  • Kooktijd: 30
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Welke pasta saus maak jij bij dit gerecht? Genoeg te verzinnen toch?

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY

– 4 kabeljauw(haas)filets zonder huid
– 1 teen knoflook
– 2 eetlepels verse tijm
– Olijfolie
– Grove peper
– Zout
– 4 strengen trostomaatjes
– 600 gr tagliatelle droog
– 2 eierdooiers

FIRE UP THE BASTARD

200°, direct

HOW TO COOK

Prep
Marineer de kabeljauw met geperste knoflook, geriste tijm, en olijfolie. Maak
met een beetje zout brakwater en breng het met een scheutje olie aan de kook.

Timing is of the essence. Verse pasta heeft minder tijd nodig dan droge. Kookde tagliatelle volgens aanwijzing op de verpakking. Na het afgieten roer je er
2 eidooiers doorheen, nog wat verse peper erover en basta.
Grill de tomaatjes boven direct vuur en houd ze warm. Grill de kabeljauw tot het punt dat deze mooi breekt in lamellen. Als de kabeljauw een kerntemperatuur
van 60 °C heeft kan het feest beginnen. Maak een nest van de pasta, leg de kabeljauw erop, dresseer de tomaatjes met
ferme hand. En je hebt een prachtig kleurrijk, smaakvol bord in een recordtijd.