Brazilian Picanha

Een gerecht met een staartje. De picañha is een van de populairdere stukken vlees voor op de BBQ in Brazilië. Op Hollandse bodem wint dit lekkere stukje vlees ook enorm aan populariteit. Wij kaaskoppen
noemen het iets minder sexy het staartstuk, dus die benaming laten we verder links liggen. Voor je het weet heb je het over de bil van het rund, en je hoeft alleen te weten dat het puntje het meest mals is en
verder dat het rete-lekker is en enorm geschikt om in zijn geheel te braden op de BBQ.

  • Kooktijd: 30
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4

The Challenge

Wij hebben het recept voor het vlees – Aan jou de taak om er een compleet gerecht van te maken.

 

Verbeter ons recept en deel een foto van jouw recept op Facebook en/of Instagram en maak kans op mooie prijzen! Meer informatie

WHAT TO BUY

– Ca. 900 gr kalfspicañha
– 250 ml olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 1/2 ui
– 1/2 rode chilipeper
– 15 gr verse tijm
– 10 gr verse rozemarijn
– 1 eetlepel zeezout

FIRE UP THE BASTARD

250°+ , direct

HOW TO COOK

Maak ui, knoflook en rode peper schoon en snijd ze in grove stukken. Beter haal je de pitjes van de rode peper eruit. Pluk de blaadjes van de takjes tijm en
rozemarijn. Doe alles met 250 ml olijfolie en zeezout in een hoge maatbeker, maal het geheel fijn met een staafmixer en klaar is kruid. Doe het mengsel in
een luchtdicht-afsluitbare pot, zodat je het ook nog op latere momenten kan gebruiken.
De start van de staart
Haal de kalfspicañha een half uur voor bereiden uit de koelkast, zodat hij even op adem kan komen. Snijd de picañha in de breedte in stroken van 4 à 5 cm. Rijg
de stroken aan de spies zodat de vetzijde bol komt te staan. Bestrijk het vlees ruimhartig met de kruidenolie.
How to cook
Stook de BBQ op tot niet minder dan 300 °C en grill de picañha aan de verschillende kanten mooi bruin. Een gietijzeren rooster is een need-to-have om mooie
grillstrepen te krijgen. Als de picañha een mooie korst heeft laat je hem nagaren op een temperatuur van ca. 150 °C tot een kerntemperatuur van ca. 54 °C. Laat
de kalfspicañha nog 10 minuten rusten in aluminiumfolie.