Steak met Bearnaisesaus

Sauce béarnaise is een saus gemaakt van opgeklopte boter en eigeel met toevoeging van wijn, azijn, dragon en sjalotten. Heerlijk voor over een groot stuk […]

Gevulde Aardappelen

Heerlijke gevulde aardappelen van de BBQ is een ideaal bijgerecht dat altijd een succes is en waar niks mis mee kan gaan! Vul ze bijvoorbeeld […]

Oosterse Ribeye

Rib eye of Rib eye steak is rundvlees afkomstig van de rib van een rund. Het wordt gezien als een soort biefstuk, maar het vlees […]

Gegrilde bietensalade met Halloumi

Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming halloumi wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden. De kaas is uitermate geschikt in salades, […]

Gegrilde peer met citroen yoghurt

De Conference is een tamelijk grote handpeer met veel roest en is vanwege de bewaarbaarheid het in België en Nederland meest geteelde ras. Het sappige […]

Gevulde Hamburger

De hamburger is een van de populairste gerechten op de BBQ. Maar deze gevulde hamburger maakt, door de vulling, dit gerecht wel heel bijzonder!

Lamsrack met kruidenkorst

Een heel mooi gerecht dat niet alleen bijzonder oogt maar door de verse kruiden ook extra verfijnd smaakt!

Sticky Finger Chicken

Barbecue is fingerfood! Lekker makkelijk deze sticky vinger checken die je zo uit het vuistje kunt eten.

Sizzling Ribeye

Less is more! Heerlijk stuk Ribeye binnen no time op je bord! Maak het af met een beetje (kruiden)boter en geniet van het stuk meat!

Stand Up Chicken

Stand Up Chicken! Doordat de kip “staat” (eigenlijk zit) op een chicken Sitter kunnen de smaken, welke worden toegevoegd in de Sitter, goed opgenomen worden […]

Hawaii Spies

Deze heerlijke zomerse spiesen laten de temperatuur goed stijgen! Door de ananas krijgen ze het echte zomer gevoel mee. We are ready!!

Spare Ribs Easy smoked

Hmmm, van deze Spare Ribs loopt het water ons al in de mond! Heerlijke easy smoked Ribs vol van smaak met een uitdagende twist door […]

Beer Can Burgers By Miss BBQ

Miss BBQ: Dit recept was de grote barbecue trend van vorig jaar, maar is inmiddels al een klassieker geworden die niet mag missen in je barbecue […]

Appel Bomb!

Appels kennen vele culinaire toepassingen en is daarmee één van de meest veelzijdige vruchten. Ze zijn eenvoudig te combineren met hartige en zoete smaken, denk […]

St. Louis Style Procureur

De procureur is de varkensnek zonder been. De nek is (met been) beter bekend als het deel van het varken waar de slager schouder- en […]

Rosbief met asperges

De naam ‘rosbief’ komt van het Engelse ‘roast beef’ en dat is het ook letterlijk: geroosterd rundvlees. Rosbief is een mager stuk rundvlees dat wordt […]

The Bastard Burger!

Hebben hamburgers iets te maken met de Duitse stad Hamburg? Ja! Duitse zeelieden zouden deze “ronde schijven” voor het eerst vanuit de Oostzeehavens naar Hamburg […]

Tenderloin Steak

De ossenhaas (Tenderloin) is een deel van de lende (rug) van het rund. Deze spier, de musculus psoas major, ligt op de lendenwervels, in de […]

American Style Bavette

De bavette is een dikke rand vlees die in de flank van de koe zit. Het vlees heeft een grove en lange draad, waardoor je […]

Carolina Pork Burger (Whole Hog)

Varkensgehakt is zoals de naam al zegt gehakt gemaakt van het varken. Het kan van vleesonderdelen uit verschillende delen van het lichaam gemaakt worden. Deze […]

Sate Lemak (Whole Hog)

Buikspek is een stuk magerder dan bijvoorbeeld rugspek, omdat het is doorregen met stukken vlees, en dus niet voor 100% bestaat uit vet. Je kunt […]

Mexicaanse karbonade (Whole Hog)

De schouderkarbonade komt niet, zoals je misschien denkt, van de schouder, maar van het deel net naast de schouder. Schouder- of halskarbonade aan 1 stuk […]

MOINK BALLS

Moink Balls

Een heerlijk hapje voor op een gezellige barbecue middag of avond. De naam Moink komt van de twee verschillende soorten vlees die er voor dit […]

BEERCAN CHICKEN

Beercan chicken

Misschien wel één van de makkelijkste recepten voor op The Bastard. Zo klaar en eigenlijk gewoon de lekkerste kip van de barbecue.

Sweet Drunken Steak

Vanwege de Whisky in dit recept hier een  aantal Whisky weetjes: Whisky mag pas whisky worden genoemd wanneer het op zijn minst drie jaar lang […]

AVOCADO SUPRISE

avocado suprise

Wil jij jouw vrienden of familie verrassen? Dat kan goed met deze avocado surprise! Een heerlijk voorgerecht of bijgerecht voor op de kamado BBQ.