ZACHTER GEGAARDE LAMSBOUT

Stel je voor; het is winter en je kijkt op je terras of in je tuin en daar staat The Bastard de hele middag zachtjes te roken. Even naar buiten om het vlees te bedruipen met de braadsappen. En ’s avonds heb je een heerlijk mals stuk vlees op je bord. Als dat geen genieten wordt.

  • Stoven icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Lamb.png icon
  • Bereidingstijd: Lang
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

Voor 4 personen: 1 winterpeen, 1 ui, 1⁄2 citroen, lamsbout van ongeveer 1 kilo, 2 tenen knoflook, 1 theelepel komijn, 1 eetlepel zeezout,
2 eetlepels olijfolie, 175 ml witte wijn.

FIRE UP THE BASTARD

Verwarm The Bastard tot ongeveer
150 graden. Zet de topventilatie en bodemventilatie voor een derde open. Voor dit gerecht heb je de plate setter en eventueel de Dutch oven nodig.

HOW TO COOK

Verdeel de wortels, uien en citroen in schijfjes over de bodem van de pan en leg de lamsbout erop. Stamp de knoflook, komijn en zeezout in een vijzel tot een pasta en roer de olie erdoor. Wrijf de bout ermee in en schenk de wijn in de pan. Zet de pan met de lamsbout 4-5 uur
in The Bastard. Bedruip de bout elk uur met de braadsappen, en giet zo nodig wat water in de pan. Het vlees is gaar als het mals en super zacht is.