• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

        • Meet the
          accessories
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

The Tasty Trio
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 6

Oh jee, keuzestress. Wordt het lam, Wagyu of Iberico? Er komt al zoveel op je af. Niet moeilijk doen, neem ze gewoon allemaal mee, we bedenken wel wat. Soms is het wel zo lekker als je niet hoeft te kiezen. Maak er gewoon een proeverij van verschillende burgers van. En denk aan de gouden regel: hoe beter je vlees, des te minder kruiden je hoeft te gebruiken. Laat het vlees schitteren, dus gebruik alleen peper en zout.

Kooktijd: 60 |

Temperatuur: 220° ,direct

Wat heb je nodig?

– 2 lamsburgers – 2 Wagyu burgers – 2 Iberico burgers, bv. van The Frozen Butcher – 6 hamburgerbroodjes (simpel, het gaat uiteindelijk om de burgers) – 2 eetlepels mayonaise – 1 geroosterde paprika – 1 courgette – 1 druppeltje tabasco – Gebakken uitjes – 2 augurken plakken zoet/zuur – 2 eetlepels zure room – Paar blaadjes sla – 1 grote tomaat – Wasabi

Bereidingswijze

Geef je BBQ de sporen en rooster de 6 opengesneden broodjes. Zo worden zelekker knapperig van smaak en een geroosterd broodje blijft veel langer mooi. Kun je lekker de tijd nemen om je burgers aan te kleden. Silence of the lamsburger Snijd de courgette in plakjes, doe er wat zout op en dep deze droog. Op het grillrooster zijn ze in een paar minuten aan beide zijden mooi van kleur. Maak de paprikamayonaise door een geroosterde paprika te pureren en te mengen meteen lepel mayonaise en zure room. Spice it up met een druppeltje tabasco. Grill de 2 lamsburgers aan beide zijden enkele minuten. Plaats op broodje. Gegrildecourgette erop en tot slot de gerookte paprikamayonaise. One down, two to go. The wonderful Wagyu burger Grill 2 Wagyu burgers aan beide zijde in enkele minuten mooi bruin. Leg elke Wagyu burger op een broodje, doe er een plakje augurk op en on top een beetje mayonaise. Strooi daar bovenop gebakken uitjes. Neeeext! Bocadillo de Iberico It takes three to tango, dus snijd de tomaat in mooie grote plakken. Doe doorde mayonaise een kneep wasabi en roer dit door elkaar. Houd je niet in. Grill de 2 Iberico burgers aan beide zijde gedurende enkele minuten lekker bruin. Legelke Iberico burger op een broodje, doe er een blaadje sla en een plak tomaat op en maak af met de wasabi mayonaise. En olé. Snijd elke burger in drie stukken, denk aan een Mercedes ster. Puzzel nu van de drie burgers triootjes, zodat je op elk bord een tasty trio van burgers hebt. One, two, treat!

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Susan Aretz maakt een van haar favoriete borrel-recepten van de BBQ. Namelijk loaded nachos. Je kunt bij dit gerecht zelf bepalen hoeveel toppings je gebruiken, om de nachos extra loaded te maken. Voor dit gerecht kun je heel goed een Bastard Sizzling Plate & Holder gebruiken. Dit is een gietijzeren kookplaat waar je eerst het...
Leo Alkemade wel bekend als acteur, cabaretier en als schrijver laat je zien hoe hij zijn favoriete recept van The Bastard maakt; picanha met een salsa en prei. In dit recept maakt Leo gebruik van de BBQ-techniek reverse sear. Maar wat is reverse sear eigenlijk? Reverse sear bekend letterlijk ”omgekeerd grillen”. En dat is eigenlijk...
Nog een restje buikspek over? Gebruik dit dan als topping voor je Flammküchen. Om het makkelijk te maken je in dit recept kant-en-klaar Flammküchendeeg want je kunt kopen bij de supermarkt. Top de Flammküchen van de BBQ af met buikspek en met flink wat geraspte gruyère, mozzarella. Om deze flammküchen te maken gebruiken wij The...
Susan Aretz is een culinaire duizendpoot en kookboekauteur en heeft al meerdere borrelboeken op haar naam staan. Binnenkort komt ook haar eerste BBQ boek uit! Sinds 2015 heeft Susan al een Bastard in haar tuin staan en sindsdien gaat hij elke week wel één keer aan. Susan deelt een van haar favoriete borrelrecepten van The...