The Serious Bastard Cocktails

Deze tailor made designcocktail werd gelanceerd op B-day 2017.

Gecreëerd door onze vrienden van The Louisiana in Haarlem.

  • Roken icon
  • Fruit icon
  • Bereidingstijd: 20
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 1
WHAT TO BUY

50 ml bourbon of whisky naar keuze

20 ml vers citroensap

15 ml suikerwater (1 deel suiker op 2 delen water)

1 eiwit

1 schepje crushed ijs

ginger beer naar keuze

2 takjes verse tijm

1 schijfje limoen

verse muntblaadjes, ter garnering

Verder nodig

rooksnippers

cocktailshaker

 

FIRE UP THE BASTARD

100 °C, indirect. Zet de topventilatie en bodemventilatie een klein beetje open. Voeg houtskool en rooksnippers toe, zodat The Bastard extra gaat roken.

HOW TO COOK

HOW TO COOK

Shake in een cocktailshaker de bourbon of ZX whisky, citroensap, suikerwater, eiwit en het crushed ijs.

Schenk in een glas en tap af met wat ginger beer. Steek wat takjes tijm rechtstreeks in het rookvuur van The Bastard.

Maak de cocktail af met een schijfje limoen, munt en de gerookte tijm.