The Meg

Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 2 personen

Vol en op zijn vetst, dat zijn deze boys in de herfst. We hebben een pikante en kruidige Indonesische vulling voor deze makreelfilets gemaakt. Deze combinatie is perfect en weergaloos lekker. Niks méér aan doen!

Wat heb je nodig?
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 6 rode pepers
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 cm laoswortel
  • 3 cm geelwortel (koenjit)
  • 4 salamblaadjes (of 2 laurierblaadjes)
  • 6 limoenblaadjes
  • 1 stengel citroengras
  • 50 gram kemirienoten
  • 1 citroen
  • 1 theelepel gemalen kentjoer
  • 25 gram gemalen kokos
  • 2 theelepels suiker
  • 1 deciliter water
  • 2 makreelfilets op de huid zonder middengraat
Bereidingswijze

Stook The Bastard naar 180 °C. Zet de gietijzeren pan op het rooster en laat deze goed heet worden. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de rode pepers in ringen. Verhit de olie in de gietijzeren pan en fruit uien, knoflook en pepers, samen met de laos en geelwortel aan totdat alles lichtbruin is.

Hak het salamblad, limoenblad, citroengras en de kemirienoten heel fijn. Voeg dit samen met de in partjes gesneden citroen en de kentjoer toe aan het mengsel in de gietijzeren pan. Fruit het in totaal nog 5 minuten, daarna voeg je de kokos, de suiker en het water toe. Kook alles in totdat er een mooie pasta ontstaat, breng eventueel nog op smaak met wat zout. De boemboe is klaar.

Haal de citroenparten, de laos- en geelwortel uit de afgekoelde boemboe. Leg de makreelfilets op de huidkant op een stuk aluminiumfolie. Bedek een van de makreelfilets met een centimeter boemboe. Leg de andere filet daar bovenop en rol het strak op in de aluminiumfolie. Leg de vis 20 minuten op 180 graden op The Bastard.

Heerlijk met zoetzure komkommers of atjar, sugarsnaps en gekookte rijst.