• Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

THE CLASSIC STEAK ROSSINI
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4

De heer Rossini was in de 19e eeuw een bekende componist. Nog steeds kunnen we hiervan genieten, maar hij heeft ook een andere nalatenschap. De beste man was ongekend lui en deed het liefst niets anders dan eten. Zo kennen we er wel meer, natuurlijk. Dat met zijn smaak niets mis was, blijkt wel uit dit recept.

Kooktijd: Kort |

Voorbereidingstijd: Kort |

Temperatuur: 200

Wat heb je nodig?

  • 2 el + 50 g boter, plus extra om de ganzenlever in te bakken
  • 4 sneden wit brood
  • 4 stukken ossenhaas à 220 g
  • zout, naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • 8 el Madeira
  • 200 ml runderbouillon
  • 5 peperkorrels
  • 200 g bospaddenstoelen
  • 500 g ganzenlever
  • een paar plakjes truffel

Bereidingswijze

Zet een gietijzeren braadpan direct op The Bastard en smelt hierin 2 eetlepels boter. Haal de korstjes van het brood af en snijd het brood in stukken (ter grootte van het vlees). Leg de stukken brood in de pan en bak elke kant kort. Leg apart.

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met zout. Voeg de olijfolie toe aan de gietijzeren pan en leg nu het vlees erin. Grill aan beide kanten tot het vlees zo’n 52 °C is. Leg het vlees apart en gebruik de pan nogmaals om de saus te maken.

Voeg de Madeira, runderbouillon en peperkorrels toe. Voeg daarna de 50 gram boter en de bospaddenstoelen toe en bindt de saus 2 tot 3 minuten.

Schroei de ganzenlever kort met behulp van een gasbrander aan beide kanten. Kort in een pan kan ook, maar is minder leuk.

Bouw de steak Rossini op door elk stuk brood te beleggen met de ossenhaas, wat saus en daarop de ganzenlever. Maak af met wat plakjes verse truffel.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
De longhaas is nou typisch zo’n stukje vlees dat de slager vroeger voor zichzelf hield. Deze ‘hanger steak’ wordt ook wel de ‘butcher’s tenderloin’ genoemd. Het ziet er een beetje raar uit, er zit een flinke zeen in en het heeft een grove struc- tuur waardoor het niet zo lekker verkoopt. Maar de slager, en...
Steak tartaar van Wagyu Kobe A5? Ja, je leest het goed. Wagyu Kobe A5 is het beste stukje Wagyu rundvlees dat er bestaat. Je hebt verschillende rangen zoals A1, A3 enzovoort, en Kobe A5 is het beste wat je kunt krijgen. Oorspronkelijk komt wagyu uit Japan. Het vlees is bekend door de zeer speciale smaakbeleving...
Zeg nou zelf, wat is er beter dan een dikke Côte de Boeuf met blauwkaas topping? Het recept van deze steak met Diablo topping komt uit het kookboek van Jord Althuizen: ‘Het Ultieme BBQ Boek van Smokey Goodness‘. Jord Althuizen is inmiddels wel dé BBQ-pro van Nederland te noemen, want hij heeft ondertussen al meer...