The Bastard Burger!

Hebben hamburgers iets te maken met de Duitse stad Hamburg?

Ja! Duitse zeelieden zouden deze “ronde schijven” voor het eerst vanuit de Oostzeehavens naar Hamburg hebben meegebracht. Emigranten uit Hamburg namen het mee naar de Verenigde Staten, waar het zeer goed in de smaak viel. Rond het eind van de vorige eeuw werd daar gesproken van hamburger beefsteak (letterlijk: ‘Hamburgse biefstuk’) dat later verkort werd tot hamburger.

  • Grillen icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Beef.png icon
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 2
WHAT TO BUY

300 gr rundergehakt

4 plakken katenspek

1 teen knoflook

2 tl Worcestershire saus

1 el groffe mosterd

Vers gemalen peper naar smaak

Grof zeezout naar smaak

2 el mayonaise

1 tl hete saus

Barbecuesaus

Gruyere kaas

rucola

2 witte bollen (naar keuze)

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 200°C – 250°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Cast Iron Grill

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

HOW TO COOK

Meng het rundergehakt met de knoflook, worcestershire saus, mosterd en zwarte peper.

Vorm 2 hamburgers van 150 gram die net iets groter zijn dan het broodje. Zet ze daarna in de koelkast om op te stijven.

Meng de mayonaise met de hete saus en zet dit apart.

Leg de hamburgers nu op de grill van The Bastard en laat ze liggen totdat ze van zelf loskomen. Dan draai je ze om.

Smeer de plakken katenspek in met de barbecuesaus en leg ze naast de burgers op het rooster.

Keer nu regelmatig de burgers en het katenspek totdat alles gaar is. Leg de laatste minuut wat plakken kaas op de burgers.

Maak nu de monsterburger door de witte bol doormidden te snijden en de bodem in te smeren met de mayonaise

Daarbovenop gaat de rucola, burger met kaas, 2 plakken katenspek, de zoetzure ui (zie het recept voor zoet zure ui) en de andere helft van de bol.