Tenderloin Steak

De ossenhaas (Tenderloin) is een deel van de lende (rug) van het rund. Deze spier, de musculus psoas major, ligt op de lendenwervels, in de buikholte en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup. Het heeft een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund.

  • Grillen icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Beef.png icon
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

4 Ossenhaasjes

4 el Dijon mosterd

4 el fijn gehakte peterselieblaadjes

2 el verse knoflook

1 el verse thijm

½ el pittig paprikapoeder

½ el mild paprikapoeder

zeezout naar smaak

vers gemalen peper naar smaak

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 200°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Plate Setter

The Bastard Cast Iron Grid

The Bastard Thermometer

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

Aluminiumfolie

HOW TO COOK

Besprenkel de haasjes met peper en zout naar smaak. Leg ze kort op de grill van The Bastard om ze te kleuren en schroeien.

Meng de Dijon mosterd met de andere ingrediënten en marineer het vlees hiermee.

Grill vervolgens de haasjes op lage temperatuur indirect op The Bastard tot een kerntemperatuur van 55°C voor medium rare en 60°C voor medium. Gebruik hiervoor The Bastard Thermometer.

Haal de haasjes van de grill en laat ze 5 á 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens ze aan te snijden, zo kunnen de vleessappen zich weer door het vlees verdelen en wordt het malser.