Sweet Cherry Ribs

Met spareribs lik je in de regel je vingers er bij af. Helemaal met deze ribs met kersenbier saus. Dit is een recept van Tjal Oosterveld. Wil jij nu ook jouw beste kookmanskunsten delen met mede-Bastards, stuur jouw succesnummer naar [email protected]; dan kom je in de hall of flame 😉

  • Grillen icon
  • Varken icon
  • Bereidingstijd: lang
  • Kooktijd: low and slow
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 2
WHAT TO BUY

Kruiden
1 el basterdsuiker
1 tl versgemalen lemon pepper
1 tl zeezout
1 tl kristalsuiker
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl mosterdpoeder
1/4 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl chipotlepoeder
1 tl oregano
1/2 tl peterselie

Saus
1 flesje bier
5el kristalsuiker
2el kesenjam
1 el sojasaus
1 tl worcestersaus
1 el appelciderazijn
1/2 ui fijn gesnipperd
1 teen knoflook fijn gesnipperd
1 tl gemberpoeder
snufje zeezout
snufje versgemalen lemon pepper

Spray
150cc appelsap
150 cc appelcider azijn in een spuitflacon

Vlees
2 racks spareribs

FIRE UP THE BASTARD

Bereid de BBQ voor op indirect grillen. Stook de BBQ op tot 110 graden Celsius, voeg 2 chuncks rookhout toe.

HOW TO COOK

Stap 1: Meng de kruiden en maak de spray.
Stap 2: Ontvlies de spareribs. Smeer ze in met olijfolie, strooi de kruiden er over, maar niet te veel!
Stap 3: Leg de spareribs op de BBQ (indirect) gedurende 1,5 uur en spray om de 15 minuten in met de spuitflacon.
Stap 4: Haal na 1,5 uurde spareribs van de BBQ en pak in met aluminiumfolie. Spray ze voor het dichtvouwen nog even goed in en leg ze terug op de BBQ.
Stap 5: Begin met de saus door het bier en 5 el kritalsuiker in een pannetje te doen. Verwarm deze en laat het indikken tot siroop. Voeg de overige ingrediënten toe en verwarm tot net onder het kookpunt. Prak de kersen nadien.
Stap 6: Haal na 2 uur de spareribs uit het folie en leg ze terug op de BBQ. Smeer met een kwastje de spareribs in met de saus. Doe dit 3x in een half uur.
Stap 7: Haal je spareribs van de BBQ en laat 5 minuten rusten.