STUFFED SWEET POTATOES

Gevuld en zoet, dat begint in ieder geval goed. Dit is zó lekker dat het de andere gerechten bijna overschaduwt.

  • Bakken icon
  • Grillen icon
  • Groente icon
  • Varken icon
  • Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

4 zoete aardappelen

1 el olijfolie

zout, om in te wrijven

8 plakjes gerookt buikspek

125 g cheddar, geraspt

4 lente-uitjes

1-2 rode pepers

zure room, om erbij te serveren

Verder nodig

plate setter

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 180 graden, indirect.

HOW TO COOK

Spoel de zoete aardappelen schoon en wrijf ze in met een scheutje olijfolie en een flinke hoe- veelheid zout. Plaats de zoete aardappelen op het midden van het rooster boven de plate setter van The Bastard en sluit de deksel. Laat ze 1 uur grillen tot ze zacht zijn vanbinnen en knapperig van buiten.

Bak intussen de plakjes spek in een pan op hoog vuur.

Snijd de zoete aardappelen open, crisp er de bacon in en verdeel er de geraspte cheddar over. Leg de aardappelen daarna nog 5 tot 10 minuten op The Bastard met gesloten deksel. Snijd de lente-ui en rode peper fijn en strooi dit tot slot over de aardappels. Serveer met zure room.