Sweet Drunken Steak

Pater Moeskroen zong het al vol overtuiging: ‘Whisky is de duivel, maar wel lekker.’ Samen met een sappige biefstuk kan het dus niet mis gaan. Natuurlijk kan je het bereiden op de grill, maar door het te bereiden in een gietijzeren pannetje bewaar je alle sappen en geeft het dus nog meer smaak.

  • Grillen icon
  • Rund icon
  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

4 biefstukken (150 gr per stuk)

50 gr bastard suiker

25 ml wishkey

Peper

FIRE UP THE BASTARD

Verwarm The Bastard tot 200 graden. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Plate Setter

The Bastard Cast Iron Grid

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

HOW TO COOK

Maak van de bastard suiker, whiskey en peper een marinade in een grote kom. Doe de biefstukken erbij en wrijf ze goed in met de marinade.

Doe de biefstukken in een zak met alle marinade en leg dit voor ongeveer 1,5 uur in de koelkast.

Leg de steaks (indirect) op The Bastard voor ongeveer 30 minuten.

Gril ze af tot een kerntemperatuur van 55°C

Laat ze op een snijplank ongeveer 10 minten rusten en snij ze vervolgens in reepjes!