Stand Up Chicken

Stand Up Chicken! Doordat de kip “staat” (eigenlijk zit) op een chicken Sitter kunnen de smaken, welke worden toegevoegd in de Sitter, goed opgenomen worden in de gehele kip! Lekker donker bier, heerlijk kruiden, je kunt het zo gek niet bedenken!

  • Grillen icon
  • Kip icon
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 2
WHAT TO BUY

1 hele kip

1 flesje/blikje bier naar smaak

Olijfolie

Santa Maria Beer Can Chicken Rub

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 200°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Plate Setter

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

The Bastard Chicken Sitter

The Bastard Drip Pan

HOW TO COOK

Smeer de kip in met wat olijfolie.

Strooi de rub royaal over de kip en probeer de rub ook onder
het vel van de kip te krijgen. Test of de kip goed en makkelijk op
de houder geplaatst kan worden. Rek anders de opening wat op.

Doe een goede bodem bier in de houder en plaats deze
nog zonder de kip op de barbecue.

Plaats de kip pas op de houder als het bier stoomt/rookt. 

Geniet ondertussen van de rest van je biertje en gaar in ongeveer
45 minuten of totdat de kerntemperatuur van de dijen en
de borst 75 graden zijn.