St. Louis Style Procureur

De procureur is de varkensnek zonder been.

De nek is (met been) beter bekend als het deel van het varken waar de slager schouder- en halskarbonaden van hakt. De procureur wordt vaak gebruikt als mals en sappig braadstuk of om een rollade van te maken. Ook heerlijke Pulled Pork kun je hiermee maken!

  • Grillen icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Beef.png icon
  • Bereidingstijd: 5 uur (!)
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 2-4
WHAT TO BUY

2 flinke stukken procureur

1 blikje a 33ml bier

0,5 l BBQ Saus naar smaak

0,5 el zeezout

0,5 el zwarte peper

1 tl knoflookpoeder

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 150°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Plate Setter

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

aluminium bak

vershoudzak

HOW TO COOK

Doe de peper, zout en knoflookpoeder bij elkaar en mix goed door.

Bestrooi beide plakken procureur flink met deze mix en doe beide in een sluitbare vershoudzak en leg ze minstens 3 uur in de koelkast.

Haal ze na ongeveer 3 uur uit de koelkast en laat de procureur op temperatuur komen.

Grill de steaks even direct op The Bastard tot beide zijden lekker bruin zijn, niet langer.

Leg de steaks vervolgens naast elkaar in een flinke aluminium bak of los in 2 kleinere bakken. Verdeel het bier en de saus in de bakken en over het vlees.

Zet de bakken nu terug op The Bastard boven een The Bastard Plate Setter en sluit de deksel. De temperatuur hou je onder de 150ºC anders verbrand de suiker in de barbecuesaus.

Laat alles nu zeker anderhalf tot 2 uur staan.

Check de procureur regelmatig!

Als het vlees naar je zin is dan haal je ze uit de saus en leg je ze nog even om en om direct op de grill.