Sizzling Ribeye

Less is more! Heerlijk stuk Ribeye binnen no time op je bord! Maak het af met een beetje (kruiden)boter en geniet van het stuk meat!

  • Grillen icon
  • Rund icon
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 2
WHAT TO BUY

1 dikke Zuid-Amerikaanse Ribeye van ca. 300 gram

Grof zeezout

Kruidenboter (home made) of gewone (room)boter

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 250°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Plate Setter

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

The Bastard Cast Iron Cooking Plate & Holder

HOW TO COOK

Haal de ribeye uit de verpakking en dep
met wat keukenpapier helemaal droog. Wrijf royaal zout over de ribeye en laat nog even rusten.
Plaats de pan op de grill van de barbecue en laat gloeiend (!) heet worden.
Leg de ribeye in de gietijzer pan. Draai de steak na een minuut om (dit varieert bij dikte van de steak) en blijf controleren dat hij niet aanbrandt.

Haal de pan met de steak van de barbecue
bij ca.een kerntemperatuur van ongeveer 54 graden voor een medium steak.
Let op, op de plaat gaart de ribeye nog wel door. 

Tip: Leg een klont (kruiden)boter op de steak….Enjoy!