Sate Lemak (Whole Hog)

Buikspek is een stuk magerder dan bijvoorbeeld rugspek, omdat het is doorregen met stukken vlees, en dus niet voor 100% bestaat uit vet.

Je kunt hier dus ook heerlijk Sate van maken!

  • Grillen icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Pork.png icon
  • Bereidingstijd: 3,5 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 8
WHAT TO BUY

500 gr buikspek

1 grote gesnipperde ui

2 tenen knoflook

1 tl Ketoembar

½ tl Laos

2 tl rietsuiker

1 á 2 tl Sambal Oelek

Zout en peper naar smaak

3 el ketjap manis

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 180°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Plate Setter

The Bastard Thermometer

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

8 satestokjes

HOW TO COOK

Snij het spek in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.

Bestrooi het vlees met zout en peper.

Mix de rest van de ingrediënten in een kom en hou er een klein gedeelte van apart. Doe de buikspekblokjes erbij en meng alles goed door elkaar.

Doe dit heerlijke mengsel in een vershoudzak en leg het minstens 3 uur in de koelkast.

Week de satéstokjes een poosje in lauw water.

Nu kun je het spek aan de stokjes rijgen. Mocht er nog wat marinade overblijven, gooi dit dan niet weg!

De saté ga je eerst indirect garen tot een kerntemperatuur van 60ºC. Geef de saté dan nog een likje marinade en grill ze dan direct om en om even af.