• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

        • Meet the
          accessories
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Saint Tropez Seabream
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 4 personen

Dit ogenschijnlijk eenvoudig klassiek gerecht, is van oorsprong geïnspireerd door een chef werkzaam in een pittoresk klein havenrestaurant aan de Cote d’Azur. De chef van dit restaurant werkte in zijn jonge jaren als schoonmaker op het jacht “Saint Tropez Seabream”. Naast afwassen mocht hij soms helpen in de keuken. Uiteindelijk is dit zijn eigen echte gerecht geworden – dat bomvol smaak zit. Living The Sea Bream!

Kooktijd: 40 minuten |

Voorbereidingstijd: 15 minuten |

Temperatuur: 250 °C indirect

Wat heb je nodig?

  • 2 zeebaarzen
  • 2 citroenen
  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje rozemarijn
  • Versgemalen peper 
  • 1,5 kilo grof zeezout
  • 5 eiwitten. 

 

 

Bereidingswijze

Maak de zeebaarzen schoon. Haal de ingewanden eruit en verwijder de schubben. Spoel de zeebaarzen onder koud stromend water schoon en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de citroenen in plakjes. 

Vul de zeebaarzen met de citroenplakken, tijm, rozemarijn en peper. Klop met een mixer de eiwitten stijf in een goed ontvette kom. Spatel het zout beetje bij beetje rustig door de eiwitten. Breng wat zoutmengsel aan op de bodem van de ovenschaal en schik daarop de zeebaarzen. Bedek ze volledig met het zoutmengsel en druk het aan. Verhit The Bastard tot 250°C indirect. Plaats de ovenschaal op de plate setter. Als de zeebaarzen een kerntemperatuur van 65°C hebben bereikt dan zijn ze klaar! 

Sla met een hamer de zoutkorst stuk en haal het zout van de zeebaarzen. 

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Ben jij ook zo gek op burgers? Ga dan eens voor een burger met vis in plaats van vlees. De frisse smaken zullen je verrassen! Deze tonijnsteak burger van The Bastard is een zomers BBQ-recept. Schrik niet van de ingrediënten, veel zul je al in huis hebben. Vlam je BBQ maar aan!
Geen shortcuts deze keer, maar een leuk projectje. Met de wodka en rode biet krijg je een spectaculair gekleurde zalm. Heerlijk