Saint Tropez Seabream

Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 4 personen

Dit ogenschijnlijk eenvoudig klassiek gerecht, is van oorsprong geïnspireerd door een chef werkzaam in een pittoresk klein havenrestaurant aan de Cote d’Azur. De chef van dit restaurant werkte in zijn jonge jaren als schoonmaker op het jacht “Saint Tropez Seabream”. Naast afwassen mocht hij soms helpen in de keuken. Uiteindelijk is dit zijn eigen echte gerecht geworden – dat bomvol smaak zit. Living The Sea Bream!

Wat heb je nodig?
  • 2 zeebaarzen - 2 citroenen - 1 bosje tijm - 1 bosje rozemarijn - Versgemalen peper - 1,5 kilo grof zeezout - 5 eiwitten. 

 

 

Bereidingswijze

Maak de zeebaarzen schoon. Haal de ingewanden eruit en verwijder de schubben. Spoel de zeebaarzen onder koud stromend water schoon en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de citroenen in plakjes. 

Vul de zeebaarzen met de citroenplakken, tijm, rozemarijn en peper. Klop met een mixer de eiwitten stijf in een goed ontvette kom. Spatel het zout beetje bij beetje rustig door de eiwitten. Breng wat zoutmengsel aan op de bodem van de ovenschaal en schik daarop de zeebaarzen. Bedek ze volledig met het zoutmengsel en druk het aan. Verhit The Bastard tot 250°C indirect. Plaats de ovenschaal op de plate setter. Als de zeebaarzen een kerntemperatuur van 65°C hebben bereikt dan zijn ze klaar! 

Sla met een hamer de zoutkorst stuk en haal het zout van de zeebaarzen.