PULLED CHICKEN

Op zoek naar een variant van Pulled York is Pulled chicken. Een makkelijk recept om te bereiden en minstens zo lekker!

  • Garen icon
  • https://thebastard.com/app/uploads/2017/06/Poultry.png icon
  • Bereidingstijd: Lang
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

voor 4 personen: 1 hele kip, rub of kruiden, barbecuesaus naar keuze, zout, peper, olie, 8 broodjes, 75 gram sla, 1 rode ui, komkommer, en een tomaat

FIRE UP THE BASTARD

Verwarm The Bastard tot ongeveer 190 graden. Zet de topventilatie en bodem- ventilatie voor een derde open. Voor dit gerecht heb je de indirecte plate setter nodig.

HOW TO COOK

maak de kip schoon, droog deze en wrijf in met olie. Strooi kruiden of een rub over de kip heen. Plaats de kip op het rooster en gaar hem tot een kerntemperatuur van 75 graden. Afhankelijk van de kip duurt dit ongeveer een uur. Haal de kip van the Bastard  en laat 15 minuten rusten. Haal vervolgens het vlees van de kip. Meng de barbecuesaus door de kip en breng op smaak met wat zout en peper. Snijd de broodjes en beleg deze met sla, ui, komkommer, tomaat en de pulled chicken. Enjoy!