Pizza a la Bastard

Een heerlijke Home Made Pizza van The Bastard! Waan je even in de Italiaanse geuren en geniet van de echte Italiaanse smaken! Beleg de pizza vooral met ingrediënten die je heerlijk vindt! Eet smakelijk!

  • Bakken icon
  • Groente icon
  • Bereidingstijd: 1,5 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

Voor 4 dunne pizzabodems van ongeveer 30 cm doorsnede:

470g Tipo 00 bloem (La Tua Fa-ri-na Bloem voor piz-za-deeg type 00)

± 3,2 dl lauw water

1,5 theelepel zout

1,5 thee-lepel suiker

10g gedroogde gist

 

Topping à la Bastard:

2 uien

2 tomaten in dunne ringen

100g salami

zwarte olijven

rode paprika

groene peper ringen

per pizza een theelepel oregano

150g geraspte Parmezaanse kaas

bosje basilicum

rucola naar smaak

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 300 – 350°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Gloves

The Bastard Pizzasteen

The Bastard Plate Setter

The Bastard Pizzaschep

The Bastard Pizza Cutter

HOW TO COOK

Maak de pizzabodem door alle ingrediënten hiervoor te mengen (kijk beschrijving bloem).

Beleg de pizzabodem eerst met kaas en vervolgens salami, tomaat, uiringen en olijven. Doe als laatste paprika, peperringen en de kruiden erop en de pizza is klaar om
de Bastard in te gaan.

Besprenkel de pizzasteen met wat bloem en plaats de pizza, op de steen, in de Bastard.
Bak de pizza in 4-8 minuten gaar en knapperig. Haal de pizza van de steen met de pizzaschep en dien op met Parmezaanse kaas, rucola en basilicum-blaadjes.