Pigs in parka

Als kind is het heerlijk om saucijzenbroodjes te maken. Dus waarom niet op de BBQ?

  • Garen icon
  • Varken icon
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

250 g half-om-half- gehakt

1 tl sambal oelek
1⁄2 tl nootmuskaat
3 eieren, waarvan2 losgeklopt
2 el paneermeel
zout en versgemalen
zwarte peper, naar smaak
10 plakjes bladerdeeg

FIRE UP THE BASTARD

190 °C, indirect.

HOW TO COOK

Meng het gehakt met de sambal en voeg de noot- muskaat toe. Meng 1 ei en het paneermeel erdoor en breng op smaak met zout en zwarte peper.

Rol 10 kleine worstjes van het gehakt en leg apart op een koele plek.

Laat intussen de bladerdeegplakjes ontdooien en besmeer ze met losgeklopt ei (bewaar nog een beetje voor later). Leg de worstjes op de bladerdeegplakken en vouw ze dubbel. Laat ze ongeveer 10 minuten rusten in de koelkast.

Bestrijk de bovenkant van de broodjes met los- geklopt ei en leg de saucijzenbroodjes 15 minuten op het rooster boven de plate setter van The Bastard.