• Accessoires
  • Recepten
  • Contact
  • Mixtapes
Piet’s Green Burger
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4/8 personen

Wat hebben rockdiva’s en groenteburgers met elkaar gemeen? Het rock & roll leven van een rockdiva, anno 2021 ziet er nou eenmaal anders uit dan dat we gewend zijn vanuit de jaren 70 en 80. Maar goed, je moet immers ook met de tijd meegaan. Dat is wat Anneke van Giersbergen doet! Deze green burgers zijn overigens een ode aan haar schoonvader Piet.

Kooktijd: 20 minuten |

Voorbereidingstijd: 30 minuten |

Temperatuur: 180 °C direct

Wat heb je nodig?

Voor de burgers; 

  • 100 gram oud volkorenbrood
  • 300 gram wortels
  • 300 gram courgette
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel peper

 

Voor de garnering; 

  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 sjalotje
  • 1 ei
  • 8 broodjes (eventueel sesambroodjes)
  • 1 bakje alfalfa

Bereidingswijze

Verwarm The Bastard totdat deze een temperatuur van 180 °C heeft bereikt. Verkruimel intussen het volkorenbrood in de keukenmachine. Rasp de wortels en courgette grof.

Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een gietijzeren pan in olijfolie, gedurende 3 minuten aan totdat het glazig wordt. Voeg daarna de grof geraspte wortel en courgette eraan toe en roer nog 5 minuten goed door. Tot slot voeg je de komijn, koriander, pindakaas, zout en peper toe aan het mengsel in de gietijzeren pan en roer alles een nog paar minuten goed door. Nu is het groentemengsel waar de burgers straks van gemaakt worden klaar. Laat het even afkoelen.

Als het groentemengsel aan het afkoelen is, wordt het tijd voor de garnering. Snijd de tomaten in vieren, verwijder het vruchtvlees en snijd de parten klein. Roer de ketchup goed door de tomatenstukjes. De salade is nu klaar. Snijd daarna de sjalot in dunne ringen en zet apart. Snijd de broodjes doormidden.

Klop tot slot het ei en meng het gemalen broodkruim erdoorheen. Meng dit door het afgekoelde groentemengsel en vorm er 8 stevige groenteburgers van.

Leg de burgers op het gietijzeren rooster en bak ze 3 minuten per kant totdat ze goudbruin zijn. Daarna haal je de groenteburgers eraf en bak je de doormidden gesneden broodjes nog 1 minuut per kant op The Bastard.

Leg de onderkanten van de broodjes op een grote schaal. Leg hierop de burger, schep er een flinke lepel tomatensalade op en top af met ringen sjalot en alfalfa. Zet de broodkapjes er schuin op. Smakelijk!

En dankjewel schoonvader Piet voor dit lekkere recept!

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Fregola klinkt als een lekker kaasje voor bij de borrel. Maar dat is het zeker niet. Fregola is een Italiaans pastasoort, afkomstig uit Sardinië. Te vergelijken met couscous. In de verre uithoeken van Sardinië, werd deze culinaire schat geboren. Dit kleine, met de hand gerolde pastabolletje, met zijn unieke textuur en smaak, heeft generaties lang...
Stap binnen in de wereld van rokerige smaken en verrukkelijke texturen met dit buitengewone gerecht: Gerookte bieten tartaar, bereid op The Bastard door niemand minder dan de getalenteerde chef-kok Tobias Camman. Dit voorproefje van zijn culinaire kunsten is afkomstig uit zijn gloednieuwe kookboek, “Groen Voer,” dat op 17 oktober 2023 wordt gelanceerd. Deze smaakvolle creatie...
One egg is un oeuf, voor de ‘Franstalige’ leken onder ons. Ei speelt een onvervalst lekker rolletje in dit gerecht. Shakshuka is een van origine traditioneel Hebreeuws/Arabisch ontbijt, maar kan ook voor de lunch en zelfs voor het avondeten klaargemaakt worden. We spreken van een echte allrounder. In dit gerecht vind je de speciale invloeden van Oeuf...

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !