Picanha Invertida

Picanha is, in normaal Nederlands, het staartstuk van een rund. Het laagje vet geeft extra veel smaak. We kiezen bij dit recept niet voor reverse sear (het langzaam garen van een perfecte steak) maar voor invertida (binnenstebuiten).

  • Garen icon
  • Rund icon
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

1 Picanha, in zijn geheel (ongeveer 1,5 kg)

Olijfolie, om in te smeren

Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

Voor de vulling

2 geroosterde paprika’s in reepjes

100 g Manchego geraspt

100 g Chorizo uitgebakken en in blokjes

Verder nodig

Plate setter

Sat├ęprikkers

Kernthermometer

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 140 graden, indirect.

HOW TO COOK

Leg de Picanha met de vetkant op een snijplank. Steek een lang scherp mes in de zijkant en duw diep naar binnen. Leg je hand op de Picanha en snijd naar het midden toe, tot je aan de andere kant 3 cm van de rand af bent. Er is nu een holte.

Draai de Picanha binnenstebuiten (een beetje zoals een kussensloop dat verkeerd zit), zodat de vetkant aan de binnenkant zit.

Vul de holte met de paprika, manchego en de chorizo, en maak de picanha dicht met sat├ęprikkers.

Smeer de Picanha goed in met olie, bestrooi royaal met zout en zwarte peper en leg het op het rooster van The Bastard boven de plate setter. Doe de deksel dicht en gaar in ongeveer 20 minuten tot een kerntemperatuur van 48 graden.

Serveer de Picanha in dikke plakken.