Paella

Paella is een oorspronkelijk Valenciaans en tegenwoordig typisch Spaans gerecht en bevat, afhankelijk van de regio, als hoofdingrediënten: rijst, zeevruchten, stukjes kip, tomatenbasis en saffraan. Belangrijk onderdeel van de bereiding is dat de rijst gekookt wordt in de bouillon van de vis- en schaaldieren of kip en konijn, het liefst buiten op een houtskool verhitte paella-pan!

  • Stoven icon
  • Kip icon
  • Vis icon
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

0,05 g saffraan 

6 el olijfolie

600 g kip (drumsticks)

465 g geroosterde rode paprika’s 

3 tenen knoflook

20 g platte peterselie

½ el paprikapoeder

½ el gedroogde oregano

400 g tomatenblokjes uit blik

1 L (1 liter) kippenbouillon van tablet

300 g risottorijst

500 g garnalen 

1 citroen

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 180°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Gloves

The Bastard Paella Pan

HOW TO COOK

Doe de saffraan in een kommetje en schep er een klein deel van de bouillon bij. Laat staan tot gebruik. Verhit de olie in de Bastard paella pan en bak de dkip in 5 minuten goudbruin.

Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de knoflook en peterselie fijn. Voeg de knoflook, paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en paprikareepjes toe aan de kip en bak dit 1 minuut mee.

Doe vervolgens alle hete bouillon en de saffraan erbij en roer dit goed door. Breng aan de kook, verdeel de rijst gelijkmatig over de pan en laat in 25 minuten garen zonder te roeren. Controleer regelmatig en na ongeveer 20 minuten op de gaarheid door de bovenste rijst te proeven.

Neem de pan van The Bastard, leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie. Dek de pan af met aluminiumfolie of een deksel en laat 10 minuten staan. Serveer met partjes citroen.