• Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Original V&T
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4/6 personen

Vlees en vis op een bord. Een opmerkelijke combinatie? Nou nee hoor, de Italiaanse keuken, met name de streek Piëmonte heeft hier haar handelsmerk van gemaakt. Vitello tonnato is inmiddels wereldwijd een zeer geliefd gerecht. Om precies te zijn was het Pellegrino Artusi, die in 1891 met zijn boek La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene, de geboorte van vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus) wereldkundig maakte. Oorspronkelijk bestond de saus voornamelijk uit ansjovis. Dit lekker zoute smaakmakertje vind je in dit gerecht terug, vandaar de naam ‘Original’ V&T, door Jose Polonio.

Kooktijd: 20 minuten |

Voorbereidingstijd: 30 minuten |

Temperatuur: 190 °C, indirect

Wat heb je nodig?

Voor het vlees;

  • 800 gram kalfsmuis
  • Zout en peper
  • 1 kleine krop Romaine sla in een lengte van vier parten gesneden
  • Truffelolie
  • Olijfolie
  • 1 theelepel citroensap

 

Voor de tonijnsaus; 

  • 2 blikjes tonijn op olie (à 120 gram)
  • 3 deciliter (homemade) mayonaise
  • Kappertjes
  • 1 citroen

 

Voor de garnering; 

  • Parmezaanse kaasschaafsel
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1/2 potje ansjovis op olie

Bereidingswijze

Verhit The Bastard tot 190 °C indirect. Bestrooi de kalfsmuis met zout en peper, leg het vlees op het rooster en gaar tot de gewenste kerntemperatuur van 52 °C is bereikt.

Neem het vlees van The Bastard, laat het afkoelen en wikkel het tot gebruik in vershoudfolie. Bewaar koel.

Grill de parten Romaine sla, zodat je mooie grillstreepjes krijgt. Druppel er van de grill af wat truffel- en olijfolie over en besprenkel met wat citroensap.

Meng voor de tonijnsaus de uitgelekte tonijn met de mayonaise, 1 volle eetlepel kappertjes en het sap van de citroen tot een mooie egale saus. Hij wordt prachtig glad als je de staafmixer erop zet.

Snijd voor het serveren de kalfsmuis met een vlijmscherp vleesmes in mooie dunne plakken en drapeer deze op een grote platte schaal. Garneer met de gegrilde romeinse sla, het parmezaanse kaasschaafsel, de kappertjes en ansjovis (naar smaak).

Tip: Grill er nog wat mooie plakken zuurdesem bij die zijn ingesmeerd met knoflookolie.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Dit heerlijke recept voor gegrilde gamba’s met een smaakvolle chorizo-topping is een perfecte toevoeging aan je BBQ-menu. De combinatie van zachte chorizo, rode ui, dragon en kruiden zorgt voor een explosie van smaken die je smaakpapillen zal verwennen. Deze gamba’s zijn gemakkelijk te bereiden en bieden een verrassende twist aan je zomerse grillavonden. Serveer ze...
Pissaladière is een heerlijk Provençaals gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Franse keuken. Het is een soort platte taart, traditioneel gemaakt met een knapperige bodem van brooddeeg, rijkelijk bedekt met gekarameliseerde uien, ansjovisfilets, zwarte olijven en Provençaalse kruiden. Deze combinatie van smaken resulteert in een verrukkelijke lekkernij die perfect is voor liefhebbers van hartige...
Stel je voor: vers gestoomde kreeft, zorgvuldig van zijn schelp gehaald en vervolgens gemengd met romige mayonaise en citroensap. Dit geheel wordt op een knapperig geroosterd hotdogbroodje geserveerd en afgemaakt met een flinke klodder gesmolten boter en verse bieslook. Dat is wat wij noemen een echte Lobster Roll – een klassieker uit de zee die...