Moink Balls

Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4

Een heerlijk hapje voor op een gezellige barbecue middag of avond. De naam Moink komt van de twee verschillende soorten vlees die er voor dit gerecht gebruikt worden, namelijk rund- en varkensvlees en de geluiden die deze dieren maken.

Wat heb je nodig?
voor 4 personen:400 gram rundergehakt (niet mager!), 20 plakken ontbijtspek, 20 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 ei, 30 gram paneermeel, 60 ml melk, 1 eetlepel gehakte knoflook, 1⁄2 theelepel zeezout en zwarte peper, 1 theelepel gedroogde oregano en gedroogde peterselie, cocktailprikkers, je favoriete BBQ rub (of zelf maken), honing en je favoriete BBQ saus (of zelf maken).
Bereidingswijze
Maak het gehakt klaar met alle kruiden, knoflook, kaas, ei, melk en paneermeel. Rol balletjes ongeveer zo groot als een golfbal en rol ze door de rub. Omwikkel de balletjes met bacon of spek en prik er een cocktailprikker in. Meng ook alvast de BBQ saus met de honing. Verhouding 2 delen BBQ saus 1 deel honing. Grill de ballen ongeveer 3 kwartier op The Bastard. Smeer vervolgens de BBQ saus met honing over de ballen en laat ze nog een half uurtje op The Bastard liggen.