MOINK BALLS

Een heerlijk hapje voor op een gezellige barbecue middag of avond. De naam Moink komt van de twee verschillende soorten vlees die er voor dit gerecht gebruikt worden, namelijk rund- en varkensvlees en de geluiden die deze dieren maken.

  • Grillen icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Pork.png icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Beef.png icon
  • Bereidingstijd: Kort
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

voor 4 personen:400 gram rundergehakt (niet mager!), 20 plakken ontbijtspek, 20 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 ei, 30 gram paneermeel, 60 ml melk, 1 eetlepel gehakte knoflook, 1⁄2 theelepel zeezout en zwarte peper, 1 theelepel gedroogde oregano en gedroogde peterselie, cocktailprikkers, je favoriete BBQ rub (of zelf maken), honing en je favoriete BBQ saus (of zelf maken).

FIRE UP THE BASTARD

Verwarm The Bastard tot 120 graden en gebruik de plate setter zodat de ballen niet direct boven het open vuur komen te liggen.

HOW TO COOK

Maak het gehakt klaar met alle kruiden, knoflook, kaas, ei, melk en paneermeel. Rol balletjes ongeveer zo groot als een golfbal en rol ze door de rub. Omwikkel de balletjes met bacon of spek en prik er een cocktailprikker in. Meng ook alvast de BBQ saus met de honing. Verhouding 2 delen BBQ saus 1 deel honing. Grill de ballen ongeveer 3 kwartier op The Bastard. Smeer vervolgens de BBQ saus met honing over de ballen en laat ze nog een half uurtje op The Bastard liggen.