Mexicaanse karbonade (Whole Hog)

De schouderkarbonade komt niet, zoals je misschien denkt, van de schouder, maar van het deel net naast de schouder. Schouder- of halskarbonade aan 1 stuk noem je procureur.

  • Grillen icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Pork.png icon
  • Bereidingstijd: 3,5 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

4 stevige schouderkarbonades

1 el chillipoeder

1 el koriander

1 tl oregano

4 teentjes knoflook

2 limoenen, 1 voor de sap en vruchtvlees en 1 in partjes

2 el zonnebloem olie

zout en peper

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 220°C. Gebruik bij dit recept:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Cast Iron Grid

The Bastard BBQ Tang

The Bastard Gloves

HOW TO COOK

Meng in een grote ondiepe kom de chillipoeder, koriander, oregano, knoflook, vruchtvlees van de limoen en het limoensap en de zonnebloemolie.

Smeer de karbonades in met zout en peper.

Gooi de karbonades in de kom met het zojuist gemaakte mengsel en zorg dat ze rondom goed bedekt zijn.

Leg ze nu minstens 3 uur in de koelkast om de marinade in te laten trekken.

Laat ze op kamertemperatuur komen voordat je ze op The Bastard gooit.

Grill de karbonades ongeveer 12 minuten om en om op de Bastard.

Serveer de heerlijke karbonades met de partjes limoen.