• Accessoires
  • Recepten
  • Contact
  • Mixtapes
Lambshoulder Knees and Toes
Aantal personen: 4 personen

Oren, ogen, puntje van je neus. Chef Sidney Schutte gebruikt al zijn zintuigen én smaakpapillenvoor dit meesterwerk. Het vergt voorbereiding en enige tijd geduld maar dat is het dubbel en dwars waard. Verander je status van hobby-chef alvast maar naar masterchef!

Kooktijd: 2,5 uur |

Voorbereidingstijd: 72 uur |

Temperatuur: 140 °C, indirect

Wat heb je nodig?

  • 2 schouders van het zuiglam (à ca. 600 gram)
  • 1 liter verse volle yoghurt
  • 1 volle eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 10 gram zout
  • 1 eetlepel kardemompoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 15 gehakte knoflooktenen
  • 4 eetlepels gehakte verse gember
  • Zeezout

Bereidingswijze

Marineer de lamsschouders 3 dagen in de yoghurtmarinade die je maakt door de yoghurt te mengen met de sesamolie, het limoensap en het zout. Zet koel en afgedekt weg.

Haal de lamsschouders hierna uit de yoghurtmarinade en dep het vlees droog met keukenpapier.

Bestrooi de lamsschouders met kardemompoeder en komijnpoeder. Strooi de knoflook en gember over de schouders en verdeel alles goed over het oppervlak.

Wrijf de lamsschouders daarna met grof zeezout in.

Gaar de lamsschouders op The Bastard op 140 °C voor ongeveer 2,5 uur (afhankelijk van de dikte), totdat het schouderblad los zit en je deze met een vleestang er voorzichtig uit kan trekken De kerntemperatuur is dan 60 °C. Dan zijn de schouders mooi gaar.

Serveer met wat verse sesamyoghurtmarinade erbij.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Fregola klinkt als een lekker kaasje voor bij de borrel. Maar dat is het zeker niet. Fregola is een Italiaans pastasoort, afkomstig uit Sardinië. Te vergelijken met couscous. In de verre uithoeken van Sardinië, werd deze culinaire schat geboren. Dit kleine, met de hand gerolde pastabolletje, met zijn unieke textuur en smaak, heeft generaties lang...
Neem een smaakvolle duik in de rijke tradities van de Aziatische keuken met ons BBQ-recept voor pulled beef op Gua Bao’s! Dit gerecht belichaamt de essentie van Aziatische smaken en biedt een culinaire reis die je zintuigen zal prikkelen. Het begint allemaal met sappig rundvlees dat langzaam is gegaard op de grill, waarna het wordt...
Wat is een Tomahawk en wat kun je ermee? De tomahawk steak is een indrukwekkend stuk vlees dat bekend staat om zijn grote omvang en lange ribbeen, dat lijkt op de vorm van een tomahawk-axe, vandaar de naam. Dit type steak is eigenlijk een ribeye steak met een lang stuk bot dat nog steeds is...

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !