HONOLULU AIRWAYS

Aloha! In de grond gebraden varkentjes, bloemenkransen, en een lekker drankje in de hand; hawaii spreekt ons wel aan. De simpele marinade van ananas zorgt voor een fris, zoet en kleverig sausje op deze kippenvleugeltjes. Pas op dat je je vingers niet opeet!

  • Grillen icon
  • Kip icon
  • Fruit icon
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

1 ananas

120 ml sojasaus

100 g basterdsuiker

200 ml kippenbouillon

7 g gemberwortel, geschild en geraspt

2 teentjes knoflook, fijngesneden

1 tl sriracha

1,5 kg kippenvleugels

lente-uitjes, in ringetjes om erbij te serveren

Verder nodig

keukenmachine

plastic marineerzakje

plate setter

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 180 graden, indirect.

HOW TO COOK

Snijd de ananas in stukken en vang het vocht op. Maal twee (of meer) grote stukken ananas met het vocht in een keukenmachine, zodat je 250 ml vocht hebt.

Meng het ananassap met sojasaus, basterd- suiker, kippenbouillon, gember, knoflook en sriracha in een kom. Laat de helft van de saus met de kippenvleugeltjes 1 uur marineren in een plastic zak. Bewaar de andere helft van de saus in de koelkast.

Haal de kippenvleugels uit de marinade en leg ze op het rooster boven de plate setter op The Bastard. Smeer de vleugeltjes na 15 minuten in met de helft van de resterende marinade. Herhaal dit na nog eens 15 minuten, zodat er een mooi sticky laagje op komt. Verwijder de plate setter en gril de kip nog even kort op het rooster.

Garneer met lente-ui.

Tip: Snijd de ananas die je over hebt in mooie wedges en gril die mee.